detector.media
17.07.2016 14:01
Антон Наумлюк започаткував новий проект на підтримку кримських татар
Антон Наумлюк започаткував новий проект на підтримку кримських татар
Позаштатний кореспондент російської служби «Радіо Свобода» Антон Наумлюк в рамках нового проекту робить короткі репортажі з сімей кримських татар в окупованому Криму, рідні яких були репресовані російською владою.

Про це повідомив у своєму Facebook  заступник гендиректора телеканалу ATR Айдер Муждабаєв. 

«Антон Наумлюк робить величезну справу. Їздить по сім'ях кримських татар - заарештованих і викрадених російською владою. Розповідає про них і фотографує їх рідних. Ці фото – пронизлівіші за всі слова. Слідкуйте за його публікаціями. Çoq sağ ol, Anton!», - написав Айдер Муждабаєв.

Один з сюжетів Антона Наумлюка, опублікований кримськотатарським виданням «15 минут», розповідає про шестирічну Евеліну Джеппарову. Її батька Арсена Джеппарова заарештували за звинуваченням в участі в Хізб ут-Тахрір, йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

«До арешту він жив в Краснокам'янці, відслужив і працював на трьох роботах. Оперативники ФСБ примушували його до співпраці, так само, як Еміра-Усейна Куку. Арсен відмовився, в квітні оперативники прийшли з обшуком і заарештували його», - повідомляє Арсен Наумлюк.

«Якщо він повернеться, - поїдемо. Вони житті не дадуть. Тільки їхати», - цитує він сестру Джеппарова Сусанну.

Нагадаємо, Служба безпеки України підготувала відеоролик «Пам’ятаємо про зрадників», який був розміщений на офіційному каналі СБУ в YouТube напередодні професійного свята Служби безпеки 25 березня. Зокрема,  відео демонструє, як колишні співробітники СБУ, які зрадили присязі і працюють на ФСБ, проводять обшуки у приміщеннях каналу ATR у Криму.

На фото - Евеліна Джеппарова

Фото: Антон Наумлюк

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY