detector.media
15.07.2016 16:15
Кінофестиваль «Молодість» заявив про оновлений формат і співпрацю з КМДА
Кінофестиваль «Молодість» заявив про оновлений формат і співпрацю з КМДА
Київський міжнародний кінофестиваль (КМКФ) «Молодість» презентував свій оновлений формат «Молодість - 46» та підписав меморандум про співпрацю з Київською міською державною адміністрацією (КМДА).

Про це повідомляє прес-служба КМКФ «Молодість».

Основною відмінністю цьогорічного фестивалю «Молодість – 46» є організація Культурно-мистецького проекту «Фестивальна площа»,  яка буде розташована на Софіївській площі, з 17 жовтня по 6 листопада 2016 року, де передбачається організація ярмарки, фуд-корту, розважальних програм для дорослих та дітей.

«Щоденні заходи передбачатимуть демонстрацію короткометражних фільмів, тизерів повнометражних фільмів, анонсів фестивальних подій на екрані ,встановленому на Софіівській площі. У вечірній час – щоденна активність передбачатиме зустрічі з кіноакторами, конкурси, виступи музичних гуртів тощо»,  розказала директор Департаменту культури КМДА Діана Попова 15 липня під час прес-конференції в «Укрінформі»  і додала, що проведення кінофестивалю продемонструє можливості столиці щодо проведення Євробачення.

Окрім Софійської площі організатори планують ще кілька локацій кінофестивалю.

«Основна – традиційно кінотеатр «Київ». Окрім Софійської площі, покази проводитимуться в Колонній залі КМДА, на станціях метрополітену, а також будуть ексклюзивні локації для проведення тематичних активностей – дахи будівель у центрі столиці. На Софійській площі заплановані кінопокази просто неба. А в метро, наприклад, буде демонстрація фільмів жахів», – сказав заступник голови КМДА Олексій Резніков.

Також пан Резніков додав, що з вересня всіх пасажирів аеропортів «Бориспіль» та «Жуляни» зустрічатиме постер (стендап) з інформацією про «Молодість», а кінопокази у муніципальних кінотеатрах Києва для учасників АТО та пенсіонерів будуть безкоштовні.

Під час прес-конференції в «Укрінформі» КМКФ «Молодість» та КМДА підписали меморандум про співпрацю. Виконавчий директор кінофестивалю Владислав Лясовський відзначив важливість цього документу.

«Молодість», як фестиваль міжнародного класу, представляє Київ на різних світових кіномайданчиках: у Берліні, Каннах, Карлових Варах, Венеції. Промотуючи Київ за кордоном, ми стверджуємо позитивний імідж столиці України, адже ми – Київський кінофестиваль і маємо на меті донести світові, що «Все починається в Києві!». Плануємо низку міжнародних заходів, наприклад, проведення «Днів українського кіно» у містах-побратимах Києва», розказав пан Лясовський.

Крім того, під час презентації нового формату «Молодість», розказали про співпрацю кінофестивалю з Міжнародним дитячим табором «Артек» (Пуща Водиця), Київською дитячою академією наук та Київською дитячою академією мистецтв.

«Зазвичай, діти йшли на «Молодість», а в цьому році «Молодість» пішла до дітей. У рамках співпраці «Молодості» і «Артеку», представники кінофестивалю навчатимуть дітей, як створювати міні-фільми. Таким чином, кожний артеківець зможе взяти участь у новому конкурсі «Shoot&Play», який нещодавно стартував на «Молодості»», – наголосила на співпраці заступник голови КМДА Ганна Старостенко.

Як пише «Укрінформ», на 46-й цьогорічний кінофестиваль «Молодість» надійшла рекордна кількість заявок.

 «Ми вже отримали рекордну кількість заявок, буде дуже цікава програма. Саме сьогодні закінчується прийом заявок, який був продовжений на 2 тижні, зважаючи на велику кількість листів. І ми маємо близько двох тисяч заявок на Міжнародний конкурс. А також близько 200 заявок на Український конкурс. Такого ще не було ніколи. Ми можемо констатувати, що українське кіно потроху починає оживати. І це дуже надихає нас на роботу», – сказав пан Лясовський.

Нова айдентика та програма  «Молодості -46» буде представлена на початку вересня Генеральним директором Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» Андрієм Халпахчі.

Фото: прес-служба  КМКФ «Молодість»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY