detector.media
15.07.2016 14:34
Нацрада оголосила попередження супутниковому телеканалу «Планета» (ДОПОВНЕНО)
Нацрада оголосила попередження супутниковому телеканалу «Планета» (ДОПОВНЕНО)
14 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення за результатами позапланової перевірки оголосила попередження супутниковому телеканалу «Планета» (ТОВ «Телемережа “Уніка-TV”»).

Перевірка зафіксувала 28 січня з 18:00 до 18:07 не передбачену ліцензією ретрансляцію програми телеканалу NewsOne, а також з 29 січня по 3 лютого та з 18 по 24 лютого трансляцію музичних кліпів і програм за участі фігурантів Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці – Григорія Лепса, Олега Газманова, Лева Лещенка, Валерії, Наталії Варлей.

Юрист телеканалу «Планета» закликав Нацраду не розглядати результатів перевірки та дочекатися рішення суду, в якому канал оскаржує перевірку Нацради. Про кліпи російських артистів він пояснив, що їх замовляли глядачі, здебільшого пенсіонери, побажання яких канал не міг ігнорувати.

Члени Нацради у відповідь заявили, що компанія має керуватися вимогами закону, а не лише побажаннями глядачів. Нацрада оголосила каналу попередження і видала розпорядження про усунення порушення протягом двох тижнів.

За даними членів Нацради, редакція каналу знаходиться в окупованому Севастополі. Тож регулятор звернеться до правоохоронних органів щодо перевірки цієї інформації.

Зауважимо, що через півроку, 2 лютого 2017 року, в телеканалу «Планета» завершується строк дії ліцензії на супутникове мовлення. В разі наявності не скасованих попереджень Нацрада може відмовити каналу в продовженні ліцензії.

У 2015 році Нацрада хотіла анулювати ліцензію каналу «Планета». Регулятор намагався провести позапланову перевірку мовника, але це не вдалося, оскільки за вказаним у ліцензії місцезнаходженням компанії не виявилося. На підставі даних моніторингу про недотримання умов ліцензії та законодавства Нацрада 29 квітня 2015 року зобов’язала телеканал протягом двох тижнів привести свою діяльність у відповідність до умов законодавства. Але, за даними моніторингу Нацради, порушення не були усунуті, і 25 червня 2015 року Нацрада вирішила звернутися до суду про анулювання ліцензії каналу. Крім того, Нацрада вирішила звернутися до СБУ щодо показу «Планетою» 5 та 6 червня 2015 року програм за участі осіб, які своїми публічними виступами розпалюють ворожнечу, принижують честь і гідність українського народу.

9 грудня 2015 року Окружний адміністративний суд міста Києва повністю відмовив у задоволенні позову Нацради про анулювання ліцензії «Планети» на підставі того, що перед зверненням до суду Нацрада не використала передбачених законодавством санкцій: попередження та штрафу. 3 лютого 2016 року Київський апеляційний адміністративний суд підтвердив рішення суду першої інстанції.

Тим часом телеканал Планета оскаржує й інші рішення Нацради. 23 червня 2016 року Окружний адміністративний суд міста Києва відмовив у задоволенні позову телекомпанії про скасування рішення Нацради від 24 березня 2016 року про призначення позапланової перевірки каналу.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY