detector.media
15.07.2016 11:00
У Дніпрі телеканал «Відродження» отримав попередження від Нацради
У Дніпрі телеканал «Відродження» отримав попередження від Нацради
За результатами позапланової перевірки ТОВ «Телерадіокомпанія «Відродження ТБ», що мовить на супутнику із логотипом «Телеканал возрождение» у Дніпрі, національний регулятор у сфері електронних ЗМІ застосував до мовника санкцію «оголошення попередження».

Про це повідомляється на сайті Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (Нацради).

Національна рада визнала порушення компанією Закону України «Про телебачення і радіомовлення», а саме: частини п’ятої статті 6 (дані про кожну індивідуальну програму чи передачу мають містити ім’я автора чи авторів, назву і адресу виробника програми); частини сьомої статті 27 та частини восьмої статті 28 (ліцензіат зобов'язаний виконувати умови ліцензії і дотримуватися визначеної програмної концепції мовлення), а також пункту е) частини першої статті 59 (телерадіоорганізація зобов'язана виконувати правила рекламної діяльності і спонсорства, встановлені законодавством).

Стосовно виявлених порушень рекламного законодавства, Національна рада звернеться до державного органу, уповноваженого застосовувати штрафні санкції у сфері поширення реклами, – Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів – із проханням вжити відповідних заходів щодо недотримання мовником частини першої та другої статті 9 та частини першої статті 15 Закону України «Про рекламу».

Упродовж місяця компанія має усунути порушення, в іншому разі можливе застосування санкцій.

14 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку радіомережі «Люкс ФМ» (ПрАТ «Радіокомпанія “Люкс”») через недотримання Правил ведення мовлення на теле - і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам’яті.

Нагадаємо, 14 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення в черговий раз відмовила в зміні програмних концепцій п’яти регіональним мовникам, що мовлять у цифровому мультиплексі МХ-5 з логотипом «112 Україна»: ТОВ «ТВ Вибір», ТОВ «Партнер ТВ», ТОВ «Новий формат», ТОВ «Лідер ТВ» і ТОВ «Аріадна ТВ».

Також Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила оштрафувати двох провайдерів, що надають послуги під торговою маркою «Тріолан», на суму майже 80 тисяч гривень за відсутність угод з абонентами.

На попередньому засіданні 7 липня Нацрада за аналогічні порушення оштрафувала провайдера «Епсілон ТВ», що працює під брендом «Тріолан» у Харкові: штраф для нього становив 58 тис. грн.

На фото - логотип телеканалу "Відродження"

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY