detector.media
14.07.2016 18:49
Нацрада оштрафувала ще двох провайдерів групи «Тріолан»
Нацрада оштрафувала ще двох провайдерів групи «Тріолан»
14 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила оштрафувати ще двох провайдерів, що надають послуги під торговою маркою «Тріолан», на суму майже 80 тисяч гривень за відсутність угод з абонентами.

Штрафи застосовано до ТОВ «КС Плюс», що має ліцензію провайдера на територію міста Рівне, і ТОВ «Юнікаст інвест», що має ліцензію провайдера на територію міста Київ.

У грудні 2015-січні 2016 року Нацрада оголошувала цим компаніям попередження за порушення ними частини 7 статті 39 закону «Про телебачення і радіомовлення», яка зобов’язує провайдерів надавати програмну послугу абоненту на підставі угоди між абонентом і ліцензіатом. Проведені Нацрадою позапланові перевірки констатували відсутність у цих компаній угод з абонентами.

Крім того, щодо компанії «Юнікаст інвест» було зафіксовано факт відсутності діяльності провайдера програмної послуги. Оголосивши попередження, Нацрада також зобов’язала провайдерів усунути порушення протягом місяця.

Повторно проведені в травні 2016 року перевірки зафіксували, що провайдери не виконали розпоряджень Нацради й не усунули порушень. Тому Нацрада вирішила оштрафувати їх. За порушення ч. 7 ст. 39 закону «Про телебачення і радіомовлення» штраф становить 10% суми ліцензійного збору. Для ТОВ «КС Плюс» Нацрада нарахувала штраф 7 тис. 250 грн, для «Юнікаст інвест» - 72,5 тис. грн.

На попередньому засіданні 7 липня Нацрада за аналогічні порушення оштрафувала провайдера «Епсілон ТВ», що працює під брендом «Тріолан» у Харкові: штраф для нього становив 58 тис. грн.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY