detector.media
14.07.2016 16:40
У Дніпрі міськрада затримує відповідь на запит журналістів
У Дніпрі міськрада затримує відповідь на запит журналістів
Дніпровська міська рада затримує відповідь на запит інтернет-видання «Depo.Дніпро» щодо видатків на медицину.

Про це пише сайт Інституту масової інформаації (ІМІ) з посиланням на редакторку «Depo.Дніпро»  Ольгу Марійко.

Як повідомляється, запит на адресу Дніпровської міської ради був направлений 4 липня електронною поштою.

Редакція просила надати інформацію про суми річних державних медичних субвенцій у Дніпрі з 2012 по 2015 роки, а також за перший квартал 2016 року. Крім того, запитували інформацію про суми, виділені з міського бюджету на фінансування видатків закладів охорони здоров'я за низкою пунктів.

«Аналогічний запит також направляли до Дніпропетровської обласної ради. Облрада відповіла вчасно (8 липня)», - повідомила Ольга Марійко.

За її словами, на неодноразові нагадування і зауваження щодо порушення строків надання відповіді у прес-службі міської ради повідомили, що запит у роботі.

Як повідомляє ІМІ, редакція «Depo.Дніпро»  має намір звертатися до омбудсмена для захисту порушеного права на доступ до інформації.

Нагадаємо, нещодавно у Дніпрі, в межах 27 округу, поширювали бюлетень, у вихідних даних якого фігурує логотип газети Верховної Ради «Голос України». На першій з чотирьох шпальт бюлетеню розміщені фото президента Петра Порошенка та голови парламенту Андрія Парубія.

Раніше у Дніпрі відкрито кримінальне провадження за фактом перешкоджання журналістці «1+1».

Нагадаємо, телеканал «1+1» заявляє про погрози журналістці департаменту журналістських розслідувань «Українські сенсації» Дар’ї Білан з боку охоронця кандидата в народні депутати на довиборах у Дніпрі Загіда Краснова. За інформацією «1+1», політик у грубій формі відмовився відповідати на запитання про розкрадання  бюджетних коштів та про свої нинішні зв'язки з регіоналом-втікачем Олегом Царьовим. Пізніше, за словами журналістки, охоронець кандидата Загіда Краснова почав погрожувати знімальній групі каналу.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY