detector.media
14.07.2016 14:54
Хакери атакують херсонське видання «Гривна. Новый формат»
Хакери атакують херсонське видання «Гривна. Новый формат»
У Херсоні вдруге за останні кілька днів відбувається DDоS-атака на сайт «Гривна. Новый формат». В редакції не виключають, що хакерська атака пов'язана з розміщеним на сайті онлайн-голосуванням за кандидатів на позачергових виборах до парламенту.

Про це журналіст видання Кирило Горєлов написав в своєму Facebook.

За його словами, перша  DDоS-атака на сайт була здійснена дві доби тому.

«Сьогодні з самого ранку сайт "Гривна. Новый формат" знову піддається DDоS-атаці. У ній, як і позавчора, задіяні сервери, розташовані в Південно-Східній Азії, зокрема, в Малайзії і на Тайвані», - повідомив він.

Журналіст нагадує, що редакція не виключає зв'язок хакерської атаки з розміщеним на сайті онлайн-голосуванням за кандидатів на позачергових виборах до Верховної Ради в 183-му виборчому окрузі.

«Також ми не виключали, що ініціатором атаки може бути будь-хто з кандидатів, незадоволений результатами голосування. Крім цього ми відзначили, що голосування призначене для читачів сайту і не претендує на репрезентативність», - повідомляє журналіст.

На разі сайт видання не працює.

Нагадаємо, позаштатний журналіст газети «Каховські новини» з міста Каховка (Херсонська область) Максим Біжан заявляє про погрози на свою адресу з боку депутата від «Опозиційного блоку» Херсонської обласної ради Сергія Дроздика. Як повідомив «Детектору медіа» Максим Біжан, причиною погроз стало його розслідування з назвою «Сім'я секретаря Лілії Дроздик незаконно захопила 5 соток землі?», яке вийшло в «Каховських новинах». Після публікації, за словами журналіста, міська прокуратура відкрила кримінальне провадження.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY