detector.media
14.07.2016 13:21
Адвокат Медведька заявив, що «справжніх вбивць Бузини ніхто не шукає»
Адвокат Медведька заявив, що «справжніх вбивць Бузини ніхто не шукає»
Андрій Федур, адвокат Андрія Медведька і Дениса Поліщука, які підозрюються у вбивстві публіциста Олеся Бузини, заявляє, що розслідування злочину штучно затягується.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

За словами Андрія Федура, в Олеся Бузину стріляв не один кілер, а тому це не може бути Андрій Медведько, якому висунуто відповідну підозру.

«Я знайшов безперечні докази, що Олеся Бузину вбивав не один кілер, а як мінімум стріляли двоє. І стріляли з різних видів вогнепальної зброї. І якщо це так, то це точно не Медведько і Поліщук, тому що за фабулою підозри, яку висунуто їм, стріляв один Медведько», - заявив він на прес-конференції 13 липня.

Адвокат стверджує, що прокуратура понад рік не хоче задовольнити клопотання сторони захисту і шукати ще дві кулі на місці вбивства. «Тому що з п'яти куль у них є три. Але й ці три кулі, які є в розпорядженні слідства, якщо їх там зараз не підмінили, також були випущені з різних видів зброї, і я знайшов цьому безперечні докази», - наголосив він.

Андрій Федур переконаний, що примусовий відбір біологічного матеріалу в Андрія Медведька і Дениса Поліщука, який був ініційований у вівторок, 12 липня, прокуратурою і супроводжувався, за твердженням сторони захисту і підозрюваних, насильницькими діями, не мав ніякого сенсу, оскільки зразки біологічного матеріалу підозрюваних давно є в розпорядженні слідства.

Захисник також заявляє, що розслідування вбивства Олеся Бузини не проводиться тривалий час. «Не проводиться з того часу, коли в прокуратурі міста Києва зрозуміли, що Андрій Медведька і Денис Поліщук не вбивали Бузину. А все, що зараз відбувається, робиться з однією метою – якомога довше затягувати цей процес, здійснювати якісь провокації, лише, щоб не визнавати, що вбивство Бузини не розкрито і справжніх вбивць ніхто не шукає», - вважає він.

Нагадаємо, Олесь Бузина був вбитий 16 квітня 2015 року в Києві у дворі будинку по вулиці Дегтярівській, в якому він жив. Підозрювані у вбивстві Андрій Медведько і Денис Поліщук були затримані 18 червня 2015 року після того, як міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про розкриття вбивства.  

Після затримання суди обрали їм запобіжний захід у вигляді утримання під вартою і неодноразово його продовжували. Наприкінці 2015 року вони перебували під домашнім арештом, а з весни 2016 року стосовно них припинили застосування запобіжного заходу, пов'язаного з обмеженням волі.

26 квітня Апеляційний суд підтвердив законність скасування запобіжного заходу для підозрюваного у вбивстві Олеся Бузини Дениса Поліщука.

У цій справі досі триває досудове слідство. Підозрювані категорично заперечують свою провину.

12 липня Прокуратура Києва повідомила, що на підставі ухвал Печерського районного суду Києва в рамках розслідування кримінального провадження за фактом вбивства Олеся Бузини експертами здійснено примусовий відбір біологічних зразків у підозрюваних Андрія Медведька та Дениса Поліщука.

На фото - Андрій Федур

Фото: rbc.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY