detector.media
13.07.2016 16:16
З 1 серпня сейлз-хаус «Плюси» змінить політику ціноутворення
З 1 серпня сейлз-хаус «Плюси» змінить політику ціноутворення
З 1 серпня сейлз-хаус «Плюси» (група «1+1 медіа») планує нараховувати рекламодавцям бонуси тільки в гарантованих рамках, а для всіх додаткових рекламних бюджетів, не заявлених на початку року, пропонуватиме шоп-ліст 2017 року. Про це під час прес-ланчу, який відбувся 12 липня, повідомив комерційний директор сейлз-хаусу «Плюси» Валерій Варениця

«У 2017 році ми в будь-якому разі будемо підвищувати ціну. Але, на відміну від минулого року, коли ми заявили про заплановану інфляцію на рівні 30–35%, цього разу ми не називатимемо цифру інфляції. Ми кажемо, що хочемо збільшити наші збори на 30–35%. За рахунок чого? За рахунок інфляції. В кого вона буде 50%, в кого 10% – це вже не буде віддано на розсуд агентств і рекламодавців, як раніше ми фактично робили через бонусне розміщення. Не дивлячись на те, що ми завжди намагаємося пояснити, що бонуси – це не зниження ціни, а збільшення активності, все одно багато рекламодавців сприймають їх як зобов’язання з медійної ціни з нашого боку. І кожен раз, коли бонуси не становляться, вони починають скаржитися, що тепер їхня ціна зростає. З серпня ми припиняємо практику необмеженої видачі бонусів. Тепер вони видаватимуться тільки в гарантованих рамках», – пояснив Валерій Варениця.

За його словами, в першому півріччі 2016 року група «1+1 медіа» заробила на телевізійній рекламі на 40% більше, ніж за той самий період 2015 року. «Тут спрацював не тільки фактор інфляції, а й зростання попиту на інвентар. Середній рівень продаж у першому півріччі був набагато вищий, ніж минулого року. Є висока ймовірність, що обсяг ринку цього року може зрівнятися з ринком 2013 року: ми вийдемо на 4 млрд грн. У відсотках ринок виросте на 15%», – пояснив пан Варениця.

Крім оптимістичних оцінок динаміки ринку, змінити умови ціноутворення сейлз-хаус «Плюси» підштовхнуло також анонсоване на серпень підвищення цін Альянсу (групи StarLightMedia, «Медіа Група Україна», Inter Media Group).

Нагадаємо, за прогнозом Всеукраїнської рекламної коаліції, ринок прямої телевізійної реклами в 2016 році зросте на 15% у порівнянні з 2015-м: до 4293 млн грн. Ще 518 млн грн. телевізійники мають змогу заробити цього року на спонсорстві.

16 травня сейлз-хаус StarLight Sales запустив акцію, за умовами якої при зростанні заявленого літнього рекламного бюджету на 10% і більше від поточного контракту клієнт додатково отримував 50% бонусів від суми збільшення. Ці умови були дійсні як для поточних, так і для нових клієнтів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY