detector.media
13.07.2016 13:35
Нардеп Севрюков пропонує лібералізувати телевізійну та радійну рекламу фінансових послуг, інвестування і нерухомості
Нардеп Севрюков пропонує лібералізувати телевізійну та радійну рекламу фінансових послуг, інвестування і нерухомості
Народний депутат Владислав Севрюков («Блок Петра Порошенка») пропонує вилучити із закону «Про рекламу» вимогу зазначення реквізитів дозвільних документів в телевізійній і радійній рекламі послуг, пов'язаних із залученням коштів населення, об'єктів будівництва, цінних паперів та фондового ринку.

Відповідний законопроект № 4924 він зареєстрував 7 липня.

У пояснювальній записці автор законопроекту вказує на те, що з 2008 року єдиною вимогою до поширення реклами товарів, які підлягають обов’язковій сертифікації, отриманню дозволів чи ліцензій, є надання розповсюджувачу реклами засвідченої копії сертифіката, дозволу або ліцензії на відповідний товар або його виробництво чи реалізацію. Однак статті 24, 25 та 25-1 закону «Про рекламу» досі містять вимоги щодо зазначення реквізитів дозвільних документів у рекламі послуг, пов'язаних із залученням коштів населення, об'єктів будівництва, цінних паперів та фондового ринку.

«З огляду на те, що в коротких рекламних роликах на радіо та телебаченні таку інформацію неможливо запам’ятати та використати, що дратує аудиторію, доцільно скасувати відповідні вимоги до реклами послуг, пов'язаних із залученням коштів населення, об'єктів будівництва, цінних паперів та фондового ринку на радіо та телебаченні», - пояснює пан Севрюков.

Відтак, він пропонує залишити вимоги зазначення реквізитів дозвільних документів у рекламі таких товарів, за винятком реклами на телебаченні та радіо.

На думку автора законопроекту, у такий спосіб реклама послуг, пов'язаних із залученням коштів населення, об'єктів будівництва, цінних паперів та фондового ринку на радіо і телебаченні стане менш дратівливою для споживачів.

Фото - tedxchernivtsi.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY