detector.media
12.07.2016 18:09
В Алмати суд замінив покарання казахської журналістки на умовне
В Алмати суд замінив покарання казахської журналістки на умовне
У Казахстані власнику і редактору опозиційного сайту Nakanune.kz Гузяль Байдаліновій, обвинуваченої в наклепі, судом змінено покарання на умовне.

Про це пише «Радіо Азаттык».

Як повідомляється, 12 липня апеляційна колегія у кримінальних справах Алматинского міського суду, розглянувши апеляційні скарги підсудних у справі про публікації нібито замовних статей про Казкомерцбанк на сайті Nakanune.kz, постановила змінити вирок Алматинского районного суду. 

Згідно з постановою, пані Байдалінова, яка з грудня 2015 року була ув’язнена, має бути звільнена. При цьому термін ув'язнення - півтора року - замінений на умовний. За рішенням суду, журналістка позбавлена можливості виїжджати за межі Алмати, за нею буде встановлено пробаціонний контроль. Пані Байдалінова свою вину визнала частково.

Журналістку затримали у грудні минулого року, коли «Казкоммерцбанк» звинуватив її в публікації низки репортажів зі «сфальсифікованими, даними, які зашкодили його репутації». Суд заявив, що жінка винна в тому, що поширила свідомо неправдиву інформацію про один із найбільших банків країни.

Невдовзі після свого засудження пані Байдалінова отримала щорічну нагороду «Свобода» від казахстанської опозиції, яку вручають журналістам, письменникам, творчим діячам чи активістам за внесок у розвиток демократичних інституцій у Казахстані.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY