detector.media
11.07.2016 16:02
NewsOne повідомляє про закриття програми «Правда Ляшка»
NewsOne повідомляє про закриття програми «Правда Ляшка»
Телеканал NewsOne підтвердив заяву голови Радикальної партії свого імені Олега Ляшка щодо припинення виходу в ефір його щотижневої програми «Правда Ляшка». При цьому голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко відкидає будь-які звинувачення у тиску на канал.

«Програма "Правда Ляшка" дійсно більше не виходить в ефірі телеканалу NewsOne», - повідомила PR-директор телеканалу NewsOne Юлія Клименко у відповідь на запит «Детектора медіа».

Водночас вона не стала коментувати заяви Олега Ляшка про те, що програму закрито через начебто політичний тиск влади на канал.

Нагадаємо, у кулуарах Верховної Ради Олег Ляшко заявив, що NewsOne закриває його програму через політичний тиск. За словами лідера Радикальної партії, відмова телеканалу транслювати його програму свідчить про політичну цензуру в країні. Він також повідомив, що на каналі почалася перевірка начебто через вихід програми «Правда Ляшка».

«Зараз наслана туди перевірка, тому вони були вимушені відмовитися від співпраці зі мною. Безумовно, мені дуже прикро, що ми тільки почали цю співпрацю, але відразу ж, через місяць з «хвостиком», припинили», - сказав Олег Ляшко.

Щодо перевірки телеканалу NewsOne «Детектор медіа» звернувся за коментарем до голови Нацради Юрія Артеменка.

«Ніякого стосунку до того, буде чи не буде виходити телепрограма Олега Ляшка на каналі, Нацрада не має. Це питання виключно до телеканалу. Я звик вірити заявам народних депутатів, тому, якщо Олег Ляшка отримав від телеканалу в якості пояснення щодо закриття його програми інформацію про перевірку Нацради, то це неправдива інформація», - заявив голова Нацради.

Водночас Юрій Артеменко повідомив, що Нацрада дійсно має намір призначити позапланову перевірку каналу NewsOne. За його словами, підставою для такої майбутньої перевірки є порушення телеканалом законодавства про рекламу.

«У нас є проект рішення про призначення позапланової перевірки каналу NewsOne, який ми плануємо винести на розгляд Нацради найближчим часом. Мова йде про те, що 16 травня були зафіксовані ознаки порушення частини 5 статті 6 закону України про телебачення, якою передбачено, що дані про кожну індивідуальну програму  мають  містити ім'я автора, назву і адресу виробника програми.

Крім того реклама однієї з страхових компаній не була відокремлена від інших програм, що є порушенням закону про рекламу. Також інформація рекламного характеру щодо мережі хімчисток не була відокремлена належним чином. Виходячи з цих порушень, Нацрада пропонує призначити позапланову перевірку телеканалу», - сказав голова Нацради.

За його словами, за результатами подібних перевірок Нацрада звертається до Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів і просить вжити заходів. Служба має розглянути подання і винести своє рішення – призначити телеканалу штраф за відсутність маркування рекламних матеріалів або заявити, що у даному випадку порушення законодавства не було.

«Таких випадків фіксування порушення рекламного законодавства – сотні. Тому говорити про якийсь тиск з боку Нацради, пов’язуючи порушення трансляції реклами хімчисток із закриттям програми народного депутата, це значить вводити в оману суспільство», - заявив Юрій Артеменко.

Нагадаємо, 21 травня о 21.00 на NewsOne у прямому эфірі вийшов пілотний випуск програми «Правда Ляшка». Останній випуск програми «Правда Ляшка» «Чи зможете ви оплачувати нові комунальні тарифи?» вийшов в ефірі 2 липня.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY