detector.media
11.07.2016 14:10
UATV став доступним для абонентів OTT-сервісу Kartina.tv
UATV став доступним для абонентів OTT-сервісу Kartina.tv
Телеканал UATV, який є частиною Мультимедійної платформи іномовлення України (МПІУ), став доступний для ОТТ-сервісів – Kartina.TV.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства інформаційної політики України.

Абоненти Kartina.tv тепер можуть дивитися прямий ефір телеканалу UATV в HD-якості на телевізорі, комп'ютері та мобільних пристроях. Крім того, телеглядач може переглянути в зручний для себе час архів програм за останні 14 днів.

UATV вже  мовить в Молдові,  Естонії,  Азербайджані, Польщі, Данії,  Ізраїлі, Грузії, Латвії, тощо.

Нагадаємо, запуск МПІУ відбувся 1 жовтня 2015 року. У рамках МПІУ, замість супутникового телеканалу «УТР», в ефірі стартував телеканал UATV. Він мовить із трьох супутників: Amos 3, Azerspace 1, Galaxy 19, а також в Інтернеті на власному каналі в YouTube.


Правовим рушієм МПІУ став, розроблений МІП, Закон «Про систему іномовлення України», який було підписано Президентом України 28 грудня 2015 року. Згідно закону, з нового року, МПІУ зареєстровано як державне підприємство.

Компанія Kartina.tv, заснована в 2008 році, надає послуги телебачення в основному для російськомовної аудиторії, незалежно від країни проживання. Згідно з офіційним сайтом, дилерська мережа компанії налічує 1195 представництв в 209 країнах світу.

Нагадаємо, в травні канал іномовлення UATV Мультимедійної платформи іномовлення України став доступним для мешканців столиці Болгарії – Софії. Відтепер абоненти цифрового пакету мережі TV Net можуть бачити новини з України. Водночас ретрансляцію українського телеканалу іномовлення, у цифровому пакеті, розпочала компанія Rimex (місто Враца, що на північному заході країни).

Раніше український канал іномовлення UATV з'явився в Азербайджані, Польщі, Данії, Ізраїлі, Грузії, Латвії, Естонії та інших країнах

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY