detector.media
09.07.2016 13:39
Уряд Британії вирішив проігнорувати петицію про повторне голосування щодо Brexit
Уряд Британії вирішив проігнорувати петицію про повторне голосування щодо Brexit
Уряд Великої Британії відмовився проводити повторний референдум щодо виходу країни з ЄС, йдеться у відповіді британського МЗС на петицію про нове голосування. Електронна петиція зібрала понад 4,1 мільйона підписів.

Про це пише «Медуза».

Британський МЗС відкинув один з основних аргументів прихильників проведення другого референдуму, які вказували, що за вихід з ЄС проголосували менше 60% виборців, а явка склала близько 75%.

Чинний закон, відповідно до якого було проведено референдум, не встановлює поріг явки для таких голосувань. Отже, вказало зовнішньополітичне відомство, ніяких порушень допущено не було.

«Прем'єр-міністр і уряд ясно дали зрозуміти, що мова йде про голосування, яке відбувається один раз за покоління. Також прем'єр-міністр говорив, що рішення буде необхідно поважати», - йдеться у відповіді МЗС Великобританії.

Петиція щодо повторного референдуму ще буде внесена до британського парламенту. Згідно із законом, до парламенту вносяться всі звернення, які набрали понад 100 тисяч підписів. Однак у депутатів є можливість не ставити петиції на розгляд.

Нагадаємо, референдум про вихід Великобританії з ЄС, відомий також як Brexit, пройшов 23 червня. 52% його учасників проголосували за відділення від Євросоюзу. Напередодні голосування газета The Sun знову написала про начебто підтримку Єлизаветою ІІ виходу Великобританії з ЄС. Раніше видання зобов’язали спростувати заголовок «Королева підтримує Brexit».

За проведення повторного референдуму щодо членства Великої Британії в Європейському Союзі станом на ранок 25-го червня підписалися понад 800 тисяч людей, згодом цифра зросла до понад 4 млн.голосів. В електронній петиції наголошується на тому, що у референдумі 23 червня за вихід Великої Британії з ЄС проголосувала меншість від загальної кількості громадян країни (за рахунок явки 72,2%).

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY