detector.media
08.07.2016 19:11
СБУ обіцяє відреагувати на конфлікт між прес-центром АТО і журналістами щодо репортажу «Новой газеты»
СБУ обіцяє відреагувати на конфлікт між прес-центром АТО і журналістами щодо репортажу «Новой газеты»
Речниця СБУ Олена Гітлянська повідомила, що Служба безпеки поки що не отримала офіційний запит від прес-центру Штабу антитерористичної операції щодо призупинення акредитації в зоні АТО двох журналістів «Громадського» і журналістки російської «Новой газеты». Раніше прес-центр заявив, що проситиме СБУ призупинити акредитацію у зоні АТО журналістів «Громадського» Анастасії Станко, Костянтина Реуцького та спеціальної кореспондентки російської «Новой газеты» Юлії Полухіної до з’ясування всіх обставин через публікацію відео з позицій українських десантників в промзоні Авдіївки (Донецька область).

Про це повідомляє видання «Українські новини».

При цьому Олена Гітлянська заявила, що СБУ відреагує на конфлікт.

«Ми обов'язково буде реагувати на цю ситуацію», - заявила вона.

Нагадаємо, 7 липня російське видання «Новая газета» опублікувало на сайті репортаж своєї кореспондентки Юлії Полухіної «Війна повернулась» з підзаголовком «Вдень 6 липня поруч з Донецьком йшов важкий бій. Під мінометним обстрілом загинули два українських десантника».

Заступниця міністра інформаційної політики Тетяна Попова заявляє, що кореспондентка російської газети «Новая газета» Юлія Полухіна, опублікувавши відео з місць розташування українських військових під Авдіївкою (Донецька область), порушила правила роботи в зоні АТО. За словами чиновниці, це може призвести до вилучення прес-карти, яка дозволяє працювати у зоні АТО.

Прес-центр Штабу АТО просить СБУ призупинити акредитацію у зоні АТО журналістів «Громадського» Анастасії Станко, Костянтина Реуцького та спеціальної кореспондентки російської «Новой газеты» Юлії Полухіної до з’ясування всіх обставин через публікацію відео з позицій українських десантників, які тримають оборону в промзоні Авдіївки (Донецька область).

Зокрема, у заяві йдеться, що 6 липня у промзоні Авдіївки вели зйомки журналісти «Громадського» Анастасія Станко і Костянтин Реуцький. З ними також була спецкор російського видання «Новая газета» Юлія Полухіна. Як стверджує Штаб АТО, журналісти «Громадського» представили російську журналістку як свого працівника.

У заяві також стверджується, що зранку 8 липня цей сюжет було виставлено на сайті «Громадського». Після оприлюднення відео захисники промзони начебто звернулися з вимогою до керівництва каналу зняти сюжет, що й було зроблено. Згодом «Громадське» спростувало це повідомлення. За твердженням прес-центру, через деякий час подібний сюжет вийшов на сайті «Новой газеты» за авторством Юлії Полухіної. Насправді матеріал вийшов на сайті «Новой газеты» 7 липня.

Редакція «Громадського» заявила, що шокована «необґрунтованими звинуваченнями» з боку прес-центру Штабу АТО, вважає заяву прес-центру АТО непорозумінням і закликає разом розібратися у ситуації.

Редакція російської «Новой газеты» оприлюднила заяву у зв’язку з ініціюванням прес-центру Штабу АТО щодо призупинення акредитації на роботу в зоні АТО спецкора видання Юлії Полухіної. Газета заявляє, що дозвіл на зйомку українських вояків, які тримають оборону в промзоні Авдіївки надав журналістці командувач ВДВ України, а під час зйомок поруч з нею знаходився прес-офіцер ЗСУ.

Фото: скрін з сайту «Новой газеты»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY