detector.media
06.07.2016 14:55
У Дніпрі відкрито кримінальне провадження за фактом перешкоджання журналістці «1+1»
У Дніпрі відкрито кримінальне провадження за фактом перешкоджання журналістці «1+1»
За фактом інциденту, який стався між журналісткою каналу «1+1» Дар’єю Білан і кандидатом в народні депутати Загідом Красновим, поліція Дніпра відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 (перешкоджання журналістській діяльності).

Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ) з посиланням на речницю Дніпропетровського відділу поліції Інну Тарасенко.

За словами речниці, заява від журналістки надійшла до Бабушкінського відділення Нацполіції Дніпра 5 липня близько 20.30.

У поліції стверджують, що журналістка Дар’я Білан підійшла до кандидата в народні депутати Загіда Краснова з метою взяти інтерв’ю, але він відмовився.

«На думку останньої (журналістки. - Ред.), у зв’язку з тим, що кандидат відмовився давати будь-які інтерв’ю, вона вважає, що останній своїми діями перешкоджає її журналістській діяльності», - заявила речниця.

Інна Тарасенко повідомила, що заява складена зі слів журналістки, у ній не йдеться про будь-які погрози журналістці, а підставою перешкоджання журналістка вважає відмову давати інтерв’ю. За даним фактом відкрите кримінальне провадження.

Нагадаємо, телеканал «1+1» заявляє про погрози журналістці департаменту журналістських розслідувань «Українські сенсації» Дар’ї Білан з боку охоронця кандидата в народні депутати на довиборах у Дніпрі Загіда Краснова. За інформацією «1+1», політик у грубій формі відмовився відповідати на запитання про розкрадання  бюджетних коштів та про свої нинішні зв'язки з регіоналом-втікачем Олегом Царьовим. Пізніше, за словами журналістки, охоронець кандидата Загіда Краснова почав погрожувати знімальній групі каналу.

На фото - момент інциденту

Фото: скріншот з відео ТСН

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY