detector.media
06.07.2016 11:30
Геннадій Афанасьєв розробив пам'ятку з адресами українських політв'язнів в Росії
Геннадій Афанасьєв розробив пам'ятку з адресами українських політв'язнів в Росії
Звільнений в червні з російського ув'язнення кримчанин Геннадій Афанасьєв розробив пам'ятку для тих, хто хоче написати українським політв'язням, які знаходяться в Росії.

Про це Геннадій Афанасьєв  написав на своїй Фейсбук-сторінці.

«Через те, що виникає дуже багато запитань щодо місць утримань політв'язнів, вважаю за необхідне зробити інформаційну пам'ятку. Якщо захочете написати листа чи надіслати книжку комусь з наших бранців, адресу завжди можна знайти в ній. Звісно при етапуванні наших ув'язнених громадян в інше місце, будуть робитись оновлення. Прошу, цікавтесь», написав Афанасьєв.

Список, який складається з 22-х політв'язнів, очолив засуджений в Росії «за тероризм» до 20 років Олег Сенцов.

У пам'ятці вказані адреси російських СІЗО, де утримуються українці, та адреса київського представництва Меджлісу кримськотатарського народу – для кореспонденції фігурантам «справи Хізб ут-Тахрір».

Нагадаємо, Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели ряд економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

Фото ru.krymr.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY