detector.media
05.07.2016 18:48
Борислав Береза просить СБУ перевірити керівництво станції «Радио Вести»
Борислав Береза просить СБУ перевірити керівництво станції «Радио Вести»
Приводом для перевірки, на думку депутата, мають стати дописи шеф-редакторки станції Ірини Гаврилової

Позафракційний депутат звернувся до СБУ з проханням звільнити шеф-редакторку Ірину Гаврилову з посади й розглянути її дописи у Фейсбуку на предмет порушення українського законодавства. «Якщо людина радіє смерті українців, то це ворог держави. З ворогами, під час війни, толерантність неприпустима», написав Борислав Береза в Фейсбуку й додав копію надісланого документа, а також декілька скриншотів зі сторінки Гаврилової.

На 18:00 сторінка Гаврилової виявилася недоступною. «Радио Вести» на своїй сторінці в Фейсбуку заявило, що не несе відповідальності за погляди та особисті висловлювання своїх співробітників:

«"Радио Вести" выступает за единую независимую сильную Украину. В своей работе мы руководствуемся принципами журналистских стандартов – объективная разносторонняя подача информации, освещение нескольких точек зрения, - заявив генеральний продюсер Віталій Докаленко, – личные взгляды сотрудников редакции никак не влияли и не влияют на информационную политику "Радио Вести"».

Нагадаємо, нещодавно на «Радио Вести» змінилося керівництво: генеральним продюсером став Віталій Докаленко, а посаду шеф-редакторки обійняла Ірина Гаврилова. Її висловлювання про Майдан, учасників АТО, ЛГБТ-спільноту й співпраця з сепаратистськими сайтами стали приводом для обговорення цього призначення в деяких ЗМІ й у журналістській спільноті загалом. 4 липня став першим робочим днем Гаврилової на радіостанції. Колектив «Радио Вести» сьогодні виступив із вимогою звільнити Ірину Гаврилову. Керівництво холдингу «Вести Украина» наразі не відповіло на запитання «Детектора медіа»

Фото: «Укроп.org»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY