detector.media
05.07.2016 15:14
Футбольні клуби не змогли домовитись про єдиний телевізійний пул на трансляцію матчів
Футбольні клуби не змогли домовитись про єдиний телевізійний пул на трансляцію матчів
Директор телеканалів «Футбол 1» і «Футбол 2» Олександр Денисов повідомив, що вітчизняним футбольним клубам не вдалося домовитись про централізований продаж прав на показ матчів на ТБ. В результаті поєдинки семи клубів будуть показувати канали «Футбол», а решти п’яти – канал «2+2».

Про це повідомляє видання football.ua.

Раніше з’явилися заяви, що клуби мають намір створити єдиний пул для продажу прав на трансляції матчів. Так, у травні Президент української Прем'єр-ліги (УПЛ) Володимир Генінсон повідомив, що ситуацію з об'єднанням телевізійних прав на трансляції матчів чемпіонату України в єдиний телевізійний пул невдовзі обговорять власники футбольних клубів.

«Пул, про який так довго говорили в Прем'єр-лізі, не відбувся - клуби не віддали свої медіаправа УПЛ. Цього не відбулося в силу багатьох причин. Тому на сьогодні телевізійні права знаходяться у клубів, і кожен з них вирішує самостійно, з ким із телетрансляторів укладати контракт», - розповів Олександр Денисов.

Він стверджує, що ні медіправ на території України, ні міжнародних прав у Прем'єр-ліги немає.

«Відповідно, телеканали укладають контракти з клубами самостійно. Угоди включають в себе всі типи прав, в тому числі - й міжнародні. Таким чином, після договорів з українськими клубами, реалізація даних прав лягає виключно на плечі телетрансляторів. Можливий навіть такий варіант, що дістрибутувати контент за кордон ми будемо в співдружності з нашим партнером - телеканалом 2+2», - зазначив пан Денисов.

За його словами, телеканали «Футбол 1» / «Футбол 2» зараз перебувають на етапі укладання довгострокових контрактів з клубами УПЛ.

«У нашому пулі буде 7 клубів - Олександрія, Ворскла, Зоря, Зірка, Олімпік, Сталь і Шахтар, в свою чергу наші колеги ведуть переговори з рештою п’ятьма клубами - Волинь, Динамо, Дніпро, Карпати і Чорноморець. Відповідно, показ матчів в наступному сезоні буде здійснюватися в такий спосіб - поєдинки за участю семи клубів транслюватимуть телеканали Футбол 1 / Футбол 2, п'яти інших - наші партнери», - повідомив Олександр Денисов.

Нагадаємо, головний тренер київського «Динамо» Сергій Ребров оголосив бойкот телеканалам «Футбол 1/Футбол 2», які є офіційними трансляторами української Прем’єр-ліги.

Фото: football24.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY