detector.media
05.07.2016 14:32
Канал «Україна» покаже документальний фільм «Покоління Бурштин»
Канал «Україна» покаже документальний фільм «Покоління Бурштин»
У суботу, 16 липня, на телеканалі «Україна» відбудеться прем'єра документального авторського фільму «Покоління Бурштин».

Про це повідомляє прес-служба каналу.

Стрічка вийде в ефірі о 19.45. Автор проекту - Ірина Каблучко.

У стрічці йдеться про бурштиновий ажіотаж, що охопив жителів північого заходу України. Місцеві жителі нелегальним способом видобувають каміння в режимі нон-стоп, ризикують своїми життями, порушують закони, а також руйнують і знищують природу.

Бажання заробити гроші захопило навіть дітей. Єдине, чого хоче місцеве підростаюче покоління, - організувати бригаду і купити помпу для видобутку «сонячного каменю». Робота на «клондайках» приносить дітям не тільки швидкі гроші, а й хвороби. Здобуваючи напівкоштовні камені в важких і небезпечних умовах, вони ризикують своїм здоров'ям, а іноді й життям.

«Ці діти живуть у паралельному світі. Жарти у них про бурштин, пісні про бурштин, в зошитах вони малюють бурштин. Камінь поневолив їхню свідомість. Всі говорять тільки про те, скільки грошей втрачає держава, і ніхто не говорить про те, що український народ втрачає своє майбутнє! Наша нація вимирає, майже всюди мінусова народжуваність. Полісся - єдиний регіон, який є демографічною житницею для України. Але як вийшло так, що ця «житниця» перетворилася на кримінальну республіку?», - сказала Ірина Каблучко, автор документального фільму.

Нагадаємо, 18 квітня на кінофестивалі Ukrainian Canadian Film Festival в Оттаві  (Канада) був представлений український документальний фільм «Лазуровий пил». Прем'єра стрічки відбулася 26 квітня на каналі «Україна».  Авторами проекту «Лазуровий пил» стали відомі документалісти Ілларіон Павлюк, Олег Рогожа і Володимир Рибась. Документальний фільм знятий продакшн-компанією Ivory Films на замовлення телеканалу «Україна».

На фото - кадр з фільму

Фото: телеканалу «Україна»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY