detector.media
05.07.2016 10:25
Мінінформполітики виступає за продовження аналогового мовлення у прикордонних з Росією областях
Мінінформполітики виступає за продовження аналогового мовлення у прикордонних з Росією областях
Заступниця міністра інформаційної політики Тетяна Попова заявила, що міністерство шукає донорську підтримку для регіональних ЗМІ в Донецькій, Луганській областях та розробляє законопроект про продовження видачі ліцензій на аналогове українське телерадіомовлення в прикордонних з Росією територіях.

Про це вона сказала в інтерв’ю виданню «Цензор.НЕТ».

Як сказала Тетяна Попова, в бюджеті Мінінформполітики коштів на підтримку регіональних ЗМІ немає, а іноземні інвестори йдуть лише в ті регіони України, «де є спокій і гарантії». Водночас міністерство розробило проект фінансової допомоги виданням Донецької і Луганської області, який презентується закордонним донорам.

«Я кажу нашим західним партнерам: прекрасно, що ви допомагаєте "Громадському ТБ" в Києві, але допоможіть ЗМІ в регіонах», - сказала вона.

За словами заступниці міністра, Мінінформполітики виступає за збереження аналогового мовлення у прикордонних з Росією регіонах.

«Ми всі прекрасно розуміємо, що конфлікт на Сході України може тривати довго, як це зараз відбувається в Придністров'ї. Росія прийняла зобов'язання перейти на цифрове мовлення в 2018 році, але, коли це станеться в реальності, - ніхто не знає. Сьогодні аналогові передавачі в Бєлгороді (Росія. – Ред.) працюють на повну заявлену потужність», - сказала Тетяна Попова.

Вона повідомила, що харківський канал Р1 звернувся до міністерства з проханням дозволити поставити передавачі в декількох населених пунктах області, щоб транслювати на всю прикордонну територію. Канал готовий взяти передавачі, оплатити антенно-фідерні пристрої та електрику. За словами Тетяни Попової, для цього потрібно прийняти окремий законопроект.

«Зараз ситуація така: в зоні АТО ми можемо розставляти аналогові передавачі, а ось в Харківській, Запорізькій, Херсонській та Одеській області Нацрада зараз не може видавати аналогові ліцензії. Але я сподіваюся ми зможемо поміняти законодавство в цій частині і законопроект, який розробляє Мінінформполітии, буде прийнятий. Суть законопроекту - відстрочити впровадження цифрового телерадіомовлення в областях України, які межують з Російською Федерацією та зоною АТО, до того часу, поки в Росії не буде припинено аналогове телерадіомовлення», - сказала Тетяна Попова.

За її словами, зараз законопроект узгоджується з Національної радою з питань телебачення і радіомовлення, з профільними комітетами Верховної Ради.

«Я була на засіданні комітету з питань свободи слова, де ми обговорили це з Вікторією Сюмар. Міністерство направило лист Секретарю Ради національної безпеки і оборони України Олександру Турчинову, в якому обґрунтували, чому нам необхідно продовжувати аналогове мовлення в таких областях, як Харківська, Донецька, Луганська, Одеська, Сумська, Чернігівська, Запорізька, Херсонська і Одеська. По суті, залишилося небагато допрацювати законопроект і виносити на голосування», - підсумувала Тетяна Попова.

Нагадаємо, кінцевою датою використання аналогового телерадіомовлення в Україні має стати 30 червня 2017 року. Відповідні зміни до Плану використання радіочастотного ресурсу знайшли своє відображення в проекті постанови Кабінету Міністрів, який повторно погодила 11 лютого Національна рада з питань телебачення і радіомовлення.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY