detector.media
04.07.2016 17:40
СБУ повідомляє про затримання розповсюджувача сепаратистських матеріалів в соцмережах
СБУ повідомляє про затримання розповсюджувача сепаратистських матеріалів в соцмережах
Співробітники Служби безпеки України затримали у райцентрі Солоне (Дніпропетровська область) місцевого мешканця, який підозрюються у веденні антиукраїнської пропаганди в російських соціальних мережах.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

За повідомленням СБУ, в середині минулого року приватний підприємець став адміністратором кількох груп антиукраїнської спрямованості. Через інтернет він познайомився з представниками терористичної організації «ДНР» та погодився розповсюджувати сепаратистські матеріали на інформаційно-політичних пабліках.

Він поширював інформацію, що дискредитувала Збройні сили України, популяризував терористичні організації «ДНР/ЛНР» та створення фейкової «дніпропетровської народної республіки». Адміністратор також інформував своїх кураторів про настрої серед мешканців сільських районів та соціально-політичну обстановку на Дніпропетровщині.

СБУ повідомляє, що під час обшуку співробітники спецслужби вилучили у зловмисника комп'ютерну техніку з доказами здійснення антиукраїнської пропаганди.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, бойовики угруповання «ЛНР» заявили про затримання української журналістки із Івано-Франківська, кореспондентки інформаційного ресурсу «Голос-інфо» Ольги Богданової. Бойовики звинувачують її у шпіонажі. У розповсюдженому бойовиками відео вона заявляє, що співпрацювала з СБУ.

Речниця СБУ Олена Гітлянська вважає повідомлення сепаратистів «ЛНР» про затримання івано-франківської журналістки Ольги Сворак (Богданової) за підозрою у шпигунстві фейком і заявляє, що Служба безпеки не коментуватиме цю інформацію.

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY