detector.media
04.07.2016 14:48
ЗМІ використовують для тиску на НАБУ - Ситник
ЗМІ використовують для тиску на НАБУ - Ситник
Директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник заявляє, що основна форма тиску на НАБУ – медійна.

Про це він сказав в інтерв’ю «Громадському».

«Щойно починається прогрес в певних розслідуваннях, здіймається хвиля спроб дискримінації і керівництва НАБУ, і самої організації. Всі фігуранти, з якими ми працюємо, вони мають, як правило, вплив на засоби масової інформації. Я навіть здивувався, коли після обшуку в МАУ не було якогось брудненького сюжету на «1+1»», - заявив Артем Ситник

Директор Національного антикорупційного бюро також повідомив, що очікує збільшення недійного тиску на його відомство.

«З іншого боку як громадянське суспільство, так і наші міжнародні партнери, вони настільки глибоко інтегровані в процеси, що спроби тиску в інші формі зразу будуть помічені. Тому їх немає сенсу робити. А от спроби дискредитувати через ЗМІ, через замовні статті, брудні репортажі – таке використовується постійно. І я думаю, щодалі ми будемо просуватися в розслідуваннях, то більше таких сюжетів буде з’являтися», - сказав він. 

Нагадаємо, депутат Миколаївської обласної ради (БПП) Федір Барна заявив, що має намір подати заяву до правоохоронних органів щодо начебто шантажу з боку журналіста Євгена Гомонюка.

Як повідомляє «Преступности.НЕТ», під час сесії облради 10 червня Федір Барна побачив, що Євген Гомонюк (сайти NikLife і «Преступности.НЕТ») сфотографував його листування у смартфоні з особою на назвисько «Мультик» і з головою Миколаївської обласної ради Вікторією Москаленко.

Як стверджує видання, депутат відзвітував перед «Мультиком» про результати голосування за надання гірничого відводу ТОВ «Південний кар'єр» для розробки родовища пісків «Вознесенське-1». Паралельно з цим Федір Барна, як свідчать фото з його смартфона, вів переписку з главою Миколаївської обласної ради Вікторією Москаленко, яка написала депутату, щоб той відразу написав «Мультику» про голосування.

Фракція «ДемАльянсу» в облраді вимагає від Федора Барни і Вікторії Москаленко скласти повноваження і заявляє про готовність звернутися в НАБУ.

На фото - Артем Ситник

Фото: hromadske.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY