detector.media
04.07.2016 11:17
Міністр вимагає звільнити чиновника, автомобіль якого врізався в авто Макса Левіна (ДОПОВНЕНО)
Міністр вимагає звільнити чиновника, автомобіль якого врізався в авто Макса Левіна (ДОПОВНЕНО)
Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що вимагає звільнити з посади директора з вантажних перевезень «Укрзалізниці», колишнього директора Придніпровської залізниці Івана Федорка, що підозрюється у скоєнні ДТП, в якій дістала травми родина журналіста видання LB.ua Макса Левіна.

Про ц міністр повідомив у своєму Facebook.

Володимир Омелян написав, що звернувся до керівника «Укрзалізниці» Войцеха Бальчуна з вимогою звільнити чиновника 4 липня.

«Щодо ситуації з ДТП за участю співробітника Укрзалізниці Івана Федорко (на фото. - Ред.). В першу чергу, хочу принести свої вибачення постраждалим. Зранку звернувся з вимогою до Wojtek Balczun невідкладно звільнити винуватця впродовж сьогоднішнього дня. Сподіваюся на об'єктивне розслідування цього інциденту з боку правоохоронних органів», - повідомив міністр.

Як повідомляє видання LB.ua, раніше Іван Федорко був начальником Придніпровської залізниці. Він  кадровий чиновник. Офіційно зареєстрований у Дніпровському районі Києва, по вулиці Раїси Окіпної, однак постійно проживає, за наявною інформацією, у великому особняку в Забір'ї (Київська область) - неподалік від якого і сталася ДТП. Його донька разом з чоловіком проживає у Лондоні, стверджує видання.

Нагадаємо,  увечері 3 липня біля міста Боярка (Київська область) сталася ДТП, унаслідок якої постраждала сім'я фотокореспондента видання LB.ua Макса Левіна.  За словами головреда видання Соні Кошкіної,  журналіст з родиною їхав по дорозі Боярка-Забір'я, коли із зустрічної смуги вилетів автомобіль Audi Q7, що скоїв лобове зіткнення з машиною журналіста. У салоні автомобіля Макса Левіна на момент ДТП окрім нього самого перебували його дружина і троє дітей.

Унаслідок аварії дружина журналіста з множинними переломами перебуває у лікарні, як і його син – у нього забій головного мозку.

Дружина Макса Левіна повідомила, що в машині родини журналіста перебували троє дітей. «Друзі, усім дуже дякую за підтримку. Ми щасливчики. Діток у нас троє. Всі вони були в машині. Я була непристібнута. У мене осколочний перелом плеча і рвані рани лівої руки і перелом ребра. діточки більш-менш. Моя операція за кілька днів. Нічого не треба, але ваша підтримка безцінна. Не усім маю сили відписати. Пристібайтеся і не пийте за кермом», - написала вона у Facebook.

Соня Кошкіна повідомила, що водія Audi Q7 звуть Іван Федорко. За її словами, він ледве тримався на ногах і розмахував посвідченням помічника голови Ради ветеранів МВС України. Після ДТП Іван Федорко зателефонував своєму знайомому, який приїхав і почав розповідати поліції, що за кермом був він, а не ветеран МВС. Коли пана Федорко доставили для огляду на предмет наявності алкоголю в крові в лікарню, він втік за допомогою своїх охоронців.

Як повідомив народний депутат Антон Геращенко, Іван Федорко, що підозрюється у скоєнні аварії, у якій дістала травми сім’я журналіста видання LB.ua Макса Левіна,  працює начальником відділу вантажоперевезень «Укрзалізниці» і розшукується співробітниками карного розшуку. За фактом ДТП розпочато кримінальне провадження.

У поліції також підтвердили, що з'ясовують обставини резонансної ДТП, у якій 3 липня постраждала родина фотокореспондента Макса Левіна. Правоохоронці пояснили,  що наразі з'ясовують усі обставини інциденту та запевняють, що усі події задокументовані, тому утікача знайдуть.

Під час ДТП в авто разом з Іваном Федорком знаходилась його дружина.

Свідок ДТП Олександр Кравченко розповів: «Повертаючись із дачі з дружиною, донькою і старшим онуком, ми їхали по дорозі, яка проходила через ліс (Боярка - Забір'я), побачив скупчення машин. Підійшов ближче, на землі лежала закривавлена жінка. Оскільки я є учасником громадської організації "Мотохелп" (щодо надання допомоги мотоциклістам, які потрапили в ДТП), вмію надавати першу допомогу і мав при собі добре укомплектовану аптечку. У жінки була травмована голова, швидше за все, перелом лівої руки в ділянці плеча, забій внутрішніх органів, тому що вона насилу дихала, і невелика кровотеча, яку вдалося зупинити, наклавши джгут. У дитини - розсічення на лобі, доволі серйозне, що кровоточить. Імовірно, струс мозку. Діти дуже сильно плакали, всі їх намагалися якось заспокоїти. Це п'яне ч*  увесь час підходило до закривавленої жінки, намагалося щось пояснювати. Потім заявив, що за кермом був не він, а його водій. Його постійно заспокоювала дружина. Я дочекався "швидку", допоміг помістити в машину жінку і поїхав. Допомогти я більше нічим не міг. Поліції не дочекався. Вона їхала дуже довго».

На фото - Іван Федорко

Фото:  з Facebook Антона Геращенка

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY