detector.media
03.07.2016 14:00
Помер американський режисер Майкл Чіміно
Помер американський режисер Майкл Чіміно
У Сполучених Штатах Америки (США) помер 77-річний режисер Майкл Чіміно.

Про це пише BBC,  посилаючись на Twitter директора Каннського кінофестивалю Тьєррі Фремо.

Як повідомляється, Чіміно завоював репутацію одного з найбільш шанованих американських режисерів, хоча зняв зовсім небагато фільмів.

Головна його робота, яка принесла йому славу і визнання, –  кінодрама про війну у В'єтнамі «Мисливець на оленів» з Робертом Де Ніро і Крістофер Уокен в головних ролях. Кінокартина вийшла в 1978 році і завоювала відразу п'ять «Оскарів» –  за режисуру, за кращий фільм року, за кращий монтаж, звук, а також Крістофер Уокен за кращу роль другого плану.

Наступний фільм Майкла Чіміно «Ворота раю» провалився в прокаті і фактично став причиною банкрутства кінокомпанії United Artists. У початковій версії картина йшла п'ять годин, але продюсери наполягли на скороченні фільму майже вдвічі. Через багато років кінокритики переглянули своє ставлення до цього фільму –  тепер він вважається одним із шедеврів Чіміно.

Пізніше Чіміно зняв два фільми за участю Міка Рурка – «Рік дракона» і «Годинник відчаю», а також екранізував роман Маріо Пьюзо «Сицилиєць» з Крістофером Ламбертом у головній ролі.

Останній повнометражний фільм режисера вийшов в 1996 році –  «Ловець сонця» з Вуді Харрельсон отримав номінацію на «Золоту пальмову гілку» в Каннах, але в широкий прокат так і не вийшов.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY