detector.media
02.07.2016 10:00
До проекту «Дембель» телеканал «2+2» підготував серію промо-роликів
До проекту «Дембель» телеканал «2+2» підготував серію промо-роликів
До прем’єри соціального проекту «Дембель», яка відбудеться на телеканалі «2+2» 3 липня, канал підготував серію промо-роликів, в яких журналісти та учасники АТО звертаються до демобілізованих бійців зі словами підтримки.

Про це повідомляє прес-служба телеканалу «2+2».

У зйомках промо «Дембеля» взяли участь волонтер Алла Борисенко (позивний «Чонгар»), захисник Донецького аеропорту (ДАП), ведучий Валентин Зінчак, військовий кореспондент Олександр Моторний, ветеран АТО, волонтер Максим Музика.

В своїх промо всі вони відзначили, що хлопці, які пройшли війну – це люди вражаючої сили духу, безумовного патріотизму й величезного позитивного потенціалу для країни. Водночас, у мирному житті вони часто стикаються з буденністю, байдужістю та бюрократизмом, не отримують елементарних, гарантованих державою пільг, змушені самотужки боротися і з фізичним, і моральним болем, завданим війною.

Говорячи про адаптацію демобілізованих бійців до мирного життя, військовий кореспондент, ведучий «2+2» Олександр Моторний зазначив, що «пільги, фінансування, допомога держави – потрібні, але все це – за замовчуванням, а найважливіше те, чого не можна надати за вказівкою: підтримка друзів, родини, розуміння оточуючих».

«Ці чоловіки зробили стільки, скільки не кожен супермен може зробити. Вони – ті, хто пройшов через пекло. Вони вже не зможуть тут, в мирному житті, поступитися якимись принциповими речами. І вони – величезний потенціал для нашого суспільство. Мені дуже хочеться, щоб ці хлопці не загубилися в цьому житті. Якщо ми про них забудемо, на них наплюємо, у нас не буде країни», – наголосив Моторний.

Волонтер, ініціатор створення Всеукраїнського центру пошуку загиблих, поранених і зниклих безвісти воїнів АТО Алла Борисенко у свою чергу, закликала бійців не замикатися у собі і своїх проблемах, не відвертатися від допомоги.

«Не бійтеся звертатися до нас тут, так як ви зверталися до нас там. Не бійтеся поплакати нам в жилетку. Ми – одна родина, ми завжди нею були, ми нею лишимося», – підкреслила Алла «Чонгар».

Ветеран АТО, командир групи спецназу, капітан-лейтенант Максим Музика, висловив впевненість, що одним з найпотужніших інструментів адаптації ветеранів АТО до мирного життя, є підтримка бойових побратимів, спільна робота, спільне подолання проблем.

 «Молоді хлопці, які пройшли бойові дії, пройшли війну, коли повертаються сюди, перебувають у світі невизначеності та хаосу.  Не знають, де свої, де чужі, що робити. Є люди, які вже мають цей досвід, який можуть передати тобі і можуть пояснити, що тобі треба робити», - звернувся до ветеранів АТО Музика.

Промо-ролики можна подивитись на сайті каналу «2+2».

Нагадаємо, прем’єра соціального проекту «Дембель» про допомогу ветеранам АТО, членам їх сімей, родичам загиблих героїв відбудеться на каналі «2+2» у неділю, 3 липня, о 15:00.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY