detector.media
01.07.2016 17:32
Правозахисники презентували сайт про злочини і порушення прав людини на Донбасі
Правозахисники презентували сайт про злочини і порушення прав людини на Донбасі
Правозахисники Коаліції «Справедливість заради миру на Донбасі» презентували сайт, який містить інформацію про злочини і порушення прав людини, що мали місце в ході конфлікту на Донбасі.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як зазначається, сайт створено для того, щоб жертви і свідки порушень прав людини на Донбасі змогли повідомити про такі правопорушення правозахисникам.

Як розповіла під час презентації сайту представник Східно-українського центру громадських ініціатив Аліна Боднар, одним з найважливіших є розділ, що дозволяє дізнатися реальну ситуацію на Донбасі, «він наповнюється свідченнями очевидців, зібраними Коаліцією громадських організацій «Справедливість заради миру на Донбасі».

Також Боднар розповіла, що правозахисники класифікували типи порушень. Усі вони будуть показані на інтерактивній карті сайту.

«У нас є розділ, в якому відвідувач може повідомити про порушення. Інформація передається в захищену базу Коаліції. Ми зробили все, щоб людина, яка повідомляє нам таку інформацію, була у безпеці», – розповіла вона.

Коаліція «Справедливість заради миру на Донбасі» є неформальною спілкою 17 громадських правозахисних організацій та ініціатив. Учасники Коаліції об’єднали свої зусилля задля узгодженого документування порушень прав людини, допущених в ході збройного конфлікту на сході України.

Коаліція зосереджується на зборі інформації про найбільш тяжкі порушення прав людини та порушення норм міжнародного гуманітарного права.

Більшість учасників Коаліції – це громадські об’єднання з Луганської та Донецької областей. 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY