detector.media
30.06.2016 12:00
СБУ викрила адміністраторів соцмереж, які займались антиукраїнською пропагандою
СБУ викрила адміністраторів соцмереж, які займались антиукраїнською пропагандою
У Миколаєві та на Луганщині співробітники Служби безпеки України припинили діяльність двох чоловіків, які адміністрували антидержавну спільноту в одній з російських соцмереж.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

У Миколаєві чоловік поширював на веб-сторінці матеріали з пропагандою терористичної діяльності так званих «ДНР/ЛНР». Під час обшуків у нього дома співробітники спецслужби вилучили 60 набоїв калібру 5,45 мм, а на комп’ютері та флеш-носіях чоловіка правоохоронці виявили антиукраїнські матеріали, зокрема електронну листівку із закликами до створення фейкової  «Миколаївської народної республіки».

 Зараз, як повідомляє СБУ, зловмисник переховується в окупованому Росією Криму.

На Луганщині адмініструванням антиукраїнської онлайн-спільноти займався 25-річний студент.

Як повідомляє СБУ«він розповсюджував тексти та інші матеріали, спрямовані на повалення конституційного ладу України, зміну її державних кордонів, підтримку російсько-сепаратистських збройних угруповань, розпалювання національної та релігійної ворожнечі, ненависті, приниження національної честі та гідності українців, надругу над Гімном та Державним прапором України»

По двом випадкам відкриті кримінальні провадження ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України – посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Нагадаємо, нещодавно народний депутат і координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук оголосив про створення інформаційного консорціуму з протидії російській пропаганді під робочою назвою «Бастіон».

На фото - затриманий з Луганщини

Фото СБУ

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY