detector.media
27.06.2016 10:29
В мережі з’явилося відео інциденту з українцями в Польщі
В мережі з’явилося відео інциденту з українцями в Польщі
В інтернеті з'явилося відео інциденту, який стався в Перемишлі 26 червня, коли група поляків намагалася перешкодити процесії греко-католиків і православних, яка йшла на місцеве українське військове кладовище, щоб вшанувати воїнів українських визвольних змагань.

Відеозапис розміщено на польському націоналістичному каналі  tomkaw на YouTube.

«Поляки відповіли на бандерівську ходу в Перемишлі, яка відбулася 26 червня з нагоди свята української національної пам'я», – йдеться у підписі до ролика.

«Польща – антибандерівська», вигукують поляки на адресу учасників акції.

На військовому кладовищі в Перемишлі знаходяться могили українських січових стрільців, Української галицької армії, які в 1918—1920 роках на чолі з Симоном Петлюрою боролися поруч з Юзефом Пілсудським. Після підписання в 1921 році Ризького миру між Польщею та радянською Росією, воїни Петлюри були інтерновані, в тому числі в Пикуличах поблизу Перемишля. Там більшість із них померла від тифу і була похована на кладовищі.

На цвинтарі також є дві братські могили українських повстанців, які в січні 1946 року і травні 1947 року загинули в селах Бірча і Лішна. Кілька років тому з ініціативи Ради з охорони пам’яті боротьби і мучеництва вони були ексгумовані і перевезені до Перемишля на військове кладовище.

Фото 112.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY