detector.media
25.06.2016 11:23
Електронна петиція про повторний референдум у Великій Британії набирає сотні тисяч підписів
Електронна петиція про повторний референдум у Великій Британії набирає сотні тисяч підписів
За проведення повторного референдуму щодо членства Великої Британії в Європейському Союзі станом на 11.00 25-го червня підписалися понад 800 тисяч людей.

Про це повідомляє «Європейська правда».

В електронній петиції наголошується на тому, що у референдумі 23 червня за вихід Великої Британії з ЄС проголосувала меншість від загальної кількості громадян країни (за рахунок явки 72,2%).

«Ми, що нижче підписалися, закликаємо уряд її Величності запровадити правило, яке передбачає, якщо за те, щоб залишитися або за те, щоб вийти проголосують менше 60%  при явці менше 75% має бути призначений ще один референдум», – йдеться у тексті петиції.

Для того, щоб електронну петицію розглянув уряд країни, потрібно 10 тисяч підписів, для розгляду звернення у парламенті потрібно зібрати 100 тисяч підписів. Вже станом на 24 червня, одразу після оголошення результатів референдуму, кількість підписів під петицією щодо повторного референдуму набрала понад 100 тисяч голосів. Бажаючих було так багато, що сайт петицій на якийсь час припиняв роботу.

Нагадаємо, на референдумі щодо членства Британії в ЄС 23 червня, за вихід Британії з ЄС проголосували 51,9% виборців, тоді як за те, щоб залишитися у складі ЄС проголосували 48,1%. Явка виборців склала 72,2%.

Британці проголосували за вихід країни з Євросоюзу і тепер багатьох цікавить, що буде далі. Google-Trends у своєму аккаунті в Twitter написав про різке зростання кількості запитів «Що станеться, якщо ми залишимо ЄС» (what happens if we leave the EU). Приріст запитів склав 250%. 

«Детектор медіа» навів відгуки журналістів на результати референдуму у Великій Британії щодо виходу з ЄС у публікації «За нашу і вашу свободу от Евросоюза: журналисты обсуждают Brexit».

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY