detector.media
24.06.2016 14:38
Невідомі перешкоджали журналістам «Схем» у зйомці зустрічі Коломойського з високопосадовцями в МВС
Невідомі перешкоджали журналістам «Схем» у зйомці зустрічі Коломойського з високопосадовцями в МВС
22 червня під час зйомок сюжету про зустріч у Міністерстві внутрішніх справ України олігарха Ігоря Коломойського, екс-прем’єра Арсенія Яценюка, голови «Нафтогазу» Андрія Коболєва і міністра Арсена Авакова невідомі, імовірно, охоронці пана Коломойського, заклеїли скло автомобіля знімальної групи програми «Схеми: корупція в деталях» (проект «Радіо Свобода») великими наліпками, після чого керувати автомобілем стало неможливо.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

До цього журналісти бачили, як охоронці Ігоря Коломойського стояли з цими наклейками в руках, а також зняли, як вони йшли в бік машини.

Згодом, коли знімальна група повернулася до автомобіля, водійське та лобове скло були повністю заклеєні наклейками з написами «Стоп хам!».

Журналісти стверджують, що з наліпками були охоронці пана Коломойського

Поліцейські, які прибули на виклик, зафіксували, що автомобіль знімальної групи був запаркований за правилами – у дозволеній паркувальній зоні, зняли відбитки пальців з пошкодженого авто і прийняли заяву водія.

Того дня журналісти програми зафільмували, як перед засіданням наглядової ради «Укрнафти» у Міністерстві внутрішніх справ одночасно перебували олігарх Ігор Коломойський, екс-прем’єр Арсеній Яценюк і голова «Нафтогазу» Андрій Коболєв. Зокрема, зафіксовано, як на територію МВС заїхали автомобілі пана Коболєва і екс-прем’єра Яценюка, а також автомобіль супроводу бізнесмена Коломойського, який був припаркований біля виїзду з міністерства.

Андрій Коболєв приїхав до Міністерства внутрішніх справ за годину до того, як мало початися засідання наглядової ради «Укрнафти».

«У цій компанії саме Ігор Коломойський є одним з ключових акціонерів, і саме ця компанія наразі заборгувала державному бюджету близько десяти мільярдів гривень», - повідомляє «Радіо Свобода».

Залишив МВС голова «Нафтогазу» лише за 5 хвилин до початку засідання наглядової ради «Укрнафти», а отже, перебував у міністерстві Арсена Авакова майже годину.

Згодом виявилося, що засідання наглядової ради «Укрнафти» було зірване через відсутність кворуму. 

Розслідування журналістів «Схем» щодо зустрічі у МВС вийшло під назвою «Міністерство приватних справ».

Нагадаємо, тринадцятою лауреаткою премії ім. Олександра Кривенка «За поступ у журналістиці» стала авторка програми журналістських розслідувань «Схеми: корупція у деталях» (проект «Радіо Свобода») Наталя Седлецька.

Фото: «Радіо Свобода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY