detector.media
22.06.2016 18:29
Мінінформполітики докладе всіх зусиль для звільнення Сворак, якщо вона утримується в «ЛНР» проти її волі – Попова
Мінінформполітики докладе всіх зусиль для звільнення Сворак, якщо вона утримується в «ЛНР» проти її волі – Попова
Заступниця міністра інформаційної політики України Тетяна Попова заявляє, що міністерство не рекомендувало українським журналістам виїздити на окуповані території Донбасу, але докладе всіх зусиль для звільнення івано-франківської журналістки Ольги Сворак (Богданової), якщо в «ЛНР» її утримують проти її волі.

Про це вона сказала у коментарі «Детектору медіа».

«Відносно затримання Ольги Сворак/Богданової: наше міністерство ще з 2015 року повідомляло, що не може гарантувати безпеку українським журналістам на окупованих територіях, тому ми й не рекомендували їм туди їхати», - наголосила Тетяна Попова.

Вона також повідомила, що міністерства поки ніхто не звертався з приводу затримання бойовиками «ЛНР» журналістки Ольги Сворак (Богданової) за звинуваченням начебто у шпигунстві.

«В цій ситуації до нас не зверталися ні видання, де працювала Ольга, ні родичі Ольги, і вона там перебувала не в статусі журналістки, тому ми не робимо зараз ніякої офіційної заяви з приводу її затримання. Якщо будуть звернення до нас, що вона там утримається проти її волі і хоче повернутися в Україну, то ми прокладемо всі зусилля для її повернення», - заявила Тетяна Попова.

Нагадаємо, бойовики угруповання «ЛНР» заявили про затримання української журналістки із Івано-Франківська, кореспондентки інформаційного ресурсу «Голос-інфо» Ольги Богданової.  Бойовики звинувачують її у шпіонажі і загрожують судом. У розповсюдженому бойовиками відео вона заявляє, що співпрацювала з СБУ.

Голова Всеукраїнського об’єднання «Голос» Ростислав Гудзінський і головний редактор газети «Голос народу Івано–Франківщини» Віталій Чорненький підтвердили, що мешканка Івано-Франківська Ольга Сворак (Богданова) дійсно є кореспондентом газети «Голос народу Івано–Франківщини» та інтернет видання «Голос-інфо».  Вони переконані, що журналістка заявила на камеру про свій зв’язок з українськими спецслужбами під тиском бойовиків.

Речниця СБУ Олена Гітлянська назвала  повідомлення бойовиків «ЛНР» про затримання івано-франківської журналістки Ольги Сворак (Богданової) за підозрою у шпигунстві фейком і заявила, що Служба безпеки не коментуватиме цю інформацію.

Голова Незалежної медіапрофспілки України Юрій Луканов заявляє, що журналістам необхідно виявити солідарність і підняти розголос у ЗМІ, щоб визволити івано-франківську журналістку Ольгу Сворак (Богданову) з полону так званої ЛНР.

Перший секретар Національної спілки журналістів України (НСЖУ) Сергій Томіленко повідомив, що Спілка зараз збирає інформацію про затримання бойовиками «ЛНР» за підозрою у шпигунстві івано-франківської журналістки Ольги Сворак (Богданової) та вживатиме заходів для її звільнення.

На фото - Тетяна Попова

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY