detector.media
22.06.2016 16:11
КЖЕ до встановлення легітимності має тимчасово передати обладнання для виготовлення національної прес-карти – офіс Ради Європи
КЖЕ до встановлення легітимності має тимчасово передати обладнання для виготовлення національної прес-карти – офіс Ради Європи
Офіс Ради Європи в Україні вимагає тимчасово передати їм обладнання для виготовлення національної прес-карти, яке придбане в рамках гранту Ради Європи.

Про це йдеться у офіційному листі, який отримали члени Комісії.

У листі зокрема йдеться про те, що ВГО «Комісія з журналістської етики» не виконала у повному обсязі умови грантової угоди, крім того є питання до її легітимності.

«КЖЕ повинна тимчасово передати обладнання, придбане в рамках гранту для друку прес-карт, до Офісу Ради Європи. Це обладнання буде повернуте Радою Європи КЖЕ після того, як ситуація навколо легітимності КЖЕ буде вирішена однозначно та не буде розроблено процедуру видачі прес-карт. Зокрема, має бути обрано голову КЖЕ. Також, має бути визначено процедуру надання прес-карт у співпраці з професійними об’єднаннями (НСЖУ, НМПУ, НАМ, УАВПП), представниками телеканалів та органами державної влади», – зазначається у листі за підписом заступника голови Офісу РЄ Олени Литвиненко.

«Детектор медіа» попросив прокоментувати ситуацію, що склалася голову КЖЕ Володимира Мостового (який у вересні 2015 року написав заяву на складання повноважень, але члени КЖЕ її не підтримали) та секретаря Комісії Тетяну Котюжинську.

Нагадаємо, Володимир Мостовий – один із засновників Комісії з журналістської етики, багаторічний її голова, поставив під сумнів легітимність останнього з’їзду (загальних зборів) КЖЕ, який відбувся 22 квітня 2016 року в рамках Міжнародної конференції ОБСЄ «Журналістика в умовах конфлікту: досвід для зниження напруги у суспільстві».

Деякі члени КЖЕ публічно заявили, що не знали про проведення з’їзду, на якому було переобрано склад комісії, внесені зміни до статуту тощо. З того моменту діяльність комісії заблокована.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY