detector.media
22.06.2016 15:56
Звільнити івано-франківську журналістку з полону допоможе розголос у ЗМІ – Луканов
Звільнити івано-франківську журналістку з полону допоможе розголос у ЗМІ – Луканов
Голова Незалежної медіа-профспілки України Юрій Луканов заявляє, що журналістам необхідно виявити солідарність і підняти розголос у ЗМІ, щоб визволити івано-франківську журналістку Ольгу Сворак (Богданову) з полону так званої ЛНР.

Про це пан Луканов сказав у коментарі «Детектору медіа».

За його словами, розголос у ЗМІ допомагає звільняти колег з полону, про що розповідали ті, хто там побував. «Медіа-профспілка неодноразово підключала до таких кампаній іноземних колег, навіть росіяни підключалися. Не кажучи вже про міжнародні організації. Я звернувся до Міжнародної та Європейської федерацій журналістів з проханням не мовчати з цього приводу й отримав відповідь, що вони відгукнуться», - зауважив він.

Пан Луканов констатував, що кілька місяців, коли журналісти не перебували в підвалах самопроголошених «ЛНР/ДНР», закінчилися: «Після Марії Варфоломеєвої ми думали, що це жахіття закінчилося, але наші сподівання виявилися марними».

Нагадаємо, бойовики угруповання «ЛНР» заявили про затримання української журналістки із Івано-Франківська, кореспондентки інформаційного ресурсу «Голос-інфо» Ольги Богданової. Бойовики звинувачують її у шпіонажі. У розповсюдженому бойовиками відео вона заявляє, що співпрацювала з СБУ.

Голова Всеукраїнського об’єднання «Голос» Ростислав Гудзінський і головний редактор газети «Голос народу Івано–Франківщини» Віталій Чорненький підтвердили, що мешканка Івано-Франківська Ольга Сворак (Богданова) дійсно є кореспондентом газети «Голос народу Івано–Франківщини» та інтернет видання «Голос-інфо». Вони також зазначили, що зізнання жінки могли бути отримані під тиском, і заявили, що будуть домагатися її звільнення.

Речниця СБУ Олена Гітлянська назвала повідомлення бойовиків «ЛНР» про затримання івано-франківської журналістки Ольги Сворак (Богданової) за підозрою у шпигунстві фейком і заявила, що Служба безпеки не коментуватиме цю інформацію.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY