detector.media
22.06.2016 10:12
Івано-франківські журналісти заявляють, що будуть домагатися звільнення з полону «ЛНР» Ольги Сворак (Богданової)
Івано-франківські журналісти заявляють, що будуть домагатися звільнення з полону «ЛНР» Ольги Сворак (Богданової)
Мешканка Івано-Франківська Ольга Сворак (Богданова), про затримання якої повідомили бойовики «ЛНР», дійсно є кореспондентом газети «Голос народу Івано–Франківщини» та інтернет видання «Голос-інфо». Про це заявили голова Всеукраїнського об’єднання «Голос» Ростислав Гудзінський і головний редактор газети «Голос народу Івано–Франківщини» Віталій Чорненький.

Заяву за їх підписами опубліковано у видання «Голос-інфо».

«За завданням редакції Ольга Сворак перебувала в Києві. На окуповану територію Ольга поїхала у власних справах і редакційного завдання на цю поїздку не отримувала. Про будь–які зв’язки Ольги Сворак з Службою безпеки України нам нічого невідомо», - йдеться у заяві.

Перед цим бойовики «ЛНР» опублікували відео, на якому Ольга Сворак (Богданова) визнає, що приїхала на окупованому територію Луганської області не за редакційним завданням, а до свого коханого чоловіка, який воює на боці сепаратистів, і виконувала завдання СБУ.

«Переглянувши відео, можна зробити висновок, що Ольга Сворак піддавалась тортурам, як фізичним так і психологічним. Текст проголошеної заяви Ольгою був підготовлений бойовиками, і тому, на наш погляд, вона себе оговорила. Фейкові спецслужби бойовиків шукають сенсацій тому і взяли в заручники українську журналістку, вибивши з неї потрібні їм зізнання, аби отримати "нагороди" від своїх кремлівських господарів», - заявляють Ростислав Гудзінський і Віталій Чорненький.

Вони також зазначають, що неприпустимо брати в заручники журналістів, жінок, прикриваючись ними, як живим щитом.

«Редакція газети, сайту та громадська організація "Голос" будуть добиватись звільнення українського журналіста Ольги Сворак із заручників всіма доступними засобами», - йдеться у заяві.

Івано-франківське видання «Репортер» повідомляє, що раніше Ольга Сворак працювала у КП «Водоекотехпром» фахівцем по роботі зі ЗМІ.

Нагадаємо, бойовики угруповання «ЛНР» заявили про затримання української журналістки із Івано-Франківська, кореспондентки інформаційного ресурсу «Голос-інфо» Ольги Богданової. Бойовики звинувачують її у шпіонажі. 

Фото: «Репортер»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY