detector.media
21.06.2016 10:55
Україна протестує проти ігнорування Радою Європи порушень свободи слова та прав людини у Криму і на Донбасі – Геращенко
Україна протестує проти ігнорування Радою Європи порушень свободи слова та прав людини у Криму і на Донбасі – Геращенко
Українська делегація в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) висловить протест через відсутність у щорічній доповіді генсека Ради Європи Турбйорна Ягланда інформації про порушення прав людини в окупованому Росією Криму і на окупованих сепаратистами територіях Донбасу.

Про це повідомила у Facebook перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.

За її словами, народний депутат, член української делегації в ПАРЄ Сергій Соболєв задав спільне питання генсеку Ради Європи Турбйорну Янгланду: як так трапилося, що в щорічній доповіді генсека про права людини на 104 сторінках нема інформації про порушення прав людини в анексованому Криму і окупованому Донбасі, тортури і арешти кримських татар, заручників, порушення права на життя, свободу слова, безпеку. 

«На нашу думку, Янгланд дав жахливу і цинічну відповідь! Він заявив, що начебто інформація про стан з правами людини в окупованому Криму і Донбасі не увійшла в щорічну доповідь про права людини..., тому що в цю доповідь включається інформація , що отримана від cпеціальних моніторингових місій РЄ і тд. А так як до Криму і Донбасу ніякі місії минулого року не допускалися, то і ніяка інформація в доповідь не увійшла! Це просто жахіття! Відповідав він дуже невпевнено, і його позиція викликає обурення. Виходить, що якщо РФ закрила від світу окуповані територіі- то відтепер РЄ мовчатиме про знущання над українцями і кримськими татарами? Просто ганьба. Наша делегація готує листа з обуренням цією позицією», - написала Ірина Геращенко.

Нагадаємо,  31 травня Офіс представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуні Міятович повідомив, що працюватиме над створенням спеціальної місії з прав журналістів до окупованого Криму. Таке рішення було ухвалене під час зустрічі в офісі ОБСЄ у Відні за участі керівників Незалежної медіапрофспілки України (НМПУ), Національної спілки журналістів України (НСЖУ) та Спілки журналістів Росії (СЖР).

Фото: Facebook Ірини Геращенко

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY