detector.media
21.06.2016 10:40
На Черкащині розпочинаються зйомки стрічки про «Іловайський котел» - ЗМІ
На Черкащині розпочинаються зйомки стрічки про «Іловайський котел» - ЗМІ
Цього літа на Черкащині, поблизу села Козацьке (Звенигородський район) розпочнуться зйомки трисерійного українсько-польського фільму, присвяченого подіям під Іловайськом влітку 2014 року.

Про це повідомляє видання «Козацький край» з посиланням на інформацію директора військового музею «Шампань» Олега Бойка.

Майбутній фільм буде ігровим. Раніше  ця ж знімальна група зняла документальний фільм про бої  під  Дебальцевим (Донецька область).

За словами Олега Бойка, попередньо планується задіяти у зйомках 180 акторів, 400 чоловік «масовки» та бойову техніку. Орієнтовний час зйомок у полях біля Козацького, де буде відтворено пейзажі «зони АТО» з блокпостами, траншеями і бліндажами – три місяці, з липня по жовтень.

Варто нагадати, що в Україні було знято низку документальних фільмів про трагедію Іловайська:  у грудні 2014 року вийшла стрічка «Іловайськ: репортаж із пекла» журналіста Єгора Воробйова, який потрапив у полон до російсько-сепаратистських угруповань влітку 2014 року під Іловайськом,  студія «12 кадр» (автор Катерина Стрельченко) зняла фільм «Іловайськ. Лицарі неба», у 2015 році вийшла стрічка «Іловайськ. Рік потому» із спогадами бійців, того ж року - фільм військового репортера полку «Азов» Руслана Ганущака «Два дні в Іловайську». У 2016 році в Україні і за кордоном почались покази документальної стрічки «Іловайськ. Для тих, хто хоче знати правду».

Стрічку суспільного німецького  телеканалу ARD про Іловайський котел «Кривава війна в Україні - Втеча з Іловайська», над якою працювали українські та іноземні журналісти, було номіновано минулого року на 55-му Фестивалі телебачення в Монте-Карло. Авторами фільму є український журналіст Георгій Тихий та його німецький колега Удо Лілішкіс, оператор стірчки - українець Іван Любиш-Кірдей, також у зйомках їм допоміг фотокореспондент Максим Левін. Редакором монтажу виступив Саймон Квак.

У 2015 році сумський журналіст і письменник Євген Положій  випустив книгу «Іловайськ», засновану на документальних свідченнях бійців.

Фото: cossackland.org.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY