detector.media
18.06.2016 16:00
Кібератаки від імені «Ісламської держави», можливо, здійснювала Росія – ЗМІ
Кібератаки від імені «Ісламської держави», можливо, здійснювала Росія – ЗМІ
Так званий «кібер-халіфат» джихадистського угруповання «Ісламська держава» (ІД), можливо, є російським винаходом.

Про це пише видання Der Spiegel.

Як повідомляється, німецькі експерти в сфері безпеки вважають, що ІД поки не в змозі проводити складні шпигунські і саботажні атаки в інтернеті і багато що вказує на те, що атаки, приписувані «кібер-халіфату», насправді здійснювалися хакерами Кремля.

«Такі підозри виникли ще в квітні 2015 року, коли комп'ютерні фахівці "Ісламської держави" протягом багатьох днів блокували телеканал "TV Monde" і використовували його сайт для погроз на адресу французів. Тому, в світлі нової інформації, цілком імовірно, що атаки "кібер-халіфату" на центральне командування збройних сил США в 2015 році, а також на Держдепартамент США і саудівські силові відомства на початку 2016 року, насправді були здійснені за дорученням Кремля», –  зазначає Spiegel.

Видання, посилаючись на німецькі силові структури, вважає, що під керівництвом російських спецслужб ФСБ, ГРУ і СВР нині працює понад 4 тисячі кібер-агентів. Це можна порівняти з відповідним персоналом Сполучених Штатів, які оголосили, що до 2018 року мають намір збільшити його до більш ніж 6 тисяч фахівців.

Нагадаємо, у НАТО, поки що, немає чіткої стратегії кібервійни.

Нагадаємо, раніше російські хакерипроникли в комп'ютерну мережу Національного комітету Демократичної партії Сполучених Штатів Америки (США) і отримали доступ до всієї бази даних досліджень опозиції на кандидата в президенти Республіканської партії Дональда Трампа.

В березні хакери зламали сайт, який проводить заходи в Нідерландах на підтримку асоціацію України з Європейським Союзом.

Хакери виставили на продаж 32 мільйони вкрадених Twitter-акаунтів за 10 біткоінів. Базу продає анонімний користувач Tessa88. LeakedSource провів вибіркову перевірку записів, що містять, в тому числі, паролі та адреси електронної пошти. В ході перевірки 15 з 15 паролів виявилися діючими. 

Раніше хакер, який називає себе Peace, заявив, що продає 100 мільйонів акаунтів соцмережі «ВКонтакте» за 1 біткоін ($ 570).

За словами генерального директора «Лабораторії Касперського»  Євгена Касперського, кіберзлочинці з Росії вважаються найбільш небезпечними у світі.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY