detector.media
17.06.2016 13:28
До конкурсної програми документального кіно ОМКФ-2016 увійшли шість фільмів
До конкурсної програми документального кіно ОМКФ-2016 увійшли шість фільмів
У програмі нового конкурсу 7-го Одеського міжнародного кінофестивалю-2016 (ОМКФ) представлені шість документальних фільмів. У журі конкурсу увійшли Рада Шешич (Нідерланди), документалістка, кінокритикиня, лекторка, Марина Разбежкіна (Росія), режисерка, сценаристка, і Геннадій Кофман (Україна), продюсер, програмний директор фестивалю Docudays UA.

Про це повідомляє сайт ОМКФ.

У конкурсній програмі документального кіно представлені такі фільми:

 -«Країна просвітлених» (The land of the enlightened), реж. Пітер-Ян де П'ю - кінострічка знята в ко-продукції Бельгії, Ірландії, Голландії, Німеччини, Афганістану, яка розповідає про жорстоке життя дітей в Афганістані.

-«Холодний Яр», реж. Аліни Горлової (Україна), розповідає про таємниче місце в самому центрі України, де минуле переплітається з сьогоденням, і де свобода захищалася ціною власного життя.

-«Не я перетинав кордон: кордон перетнув мене» (I did not cross the border: the border crossed me), реж. Томи Чагелішвілі (Грузія, Німеччина). Кінострічка представить історію дружби за часів політичного тиску.

-«Мій друг Борис Нємцов», реж. Зосі Радкевич (Росія, Естонія). Фільм завоював «Золотий Ріг» Краківського кінофестивалю.

-«Олег і рідкісні види мистецтва» (Oleg and the rare arts / Oleg y las raras artes), реж. Андрес Дуке (Іспанія), яка представить історію українського генія Олега Каравайчука, що жив в Санкт-Петербурзі. Він грав для Сталіна і писав музику для кіно, працюючи з Кірою Муратовою та Сергієм Параджановим. Митець пішов з життя 13 червня.

-«У Каліфорнії» (La Califonie), реж. Шарля Редона (Франція) розповідає історію самого Редона, який занурюється в світ своєї дружини - балетні танці, і починає все документувати на плівку. Поступово він розуміє, що може зняти фільм про своє власне життя.

Оцінювати роботи документалістів буде Рада Шешич (Нідерланди), яка очолює документальний конкурс в рамках Міжнародного кінофестивалю в Сараєво, а також є програмним консультантом Роттердамського МКФ і багатьох інших міжнародних кінофестивалів документального кіно.

До складу журі увійшла Марина Разбежкіна, керівниця Школи документального кіно і театру, автор понад 30 документальних картин і 2 художніх повнометражних фільмів. Лауреат національної премії «Лавр», членкиня Кіносоюзу, Гільдії неігрового кіно і телебачення, Російської академії кінематографічних мистецтв «Ніка», Європейської академії кіномистецтва. 

Також до членів журі приєднався програмний директор міжнародного документального кінофестивалю з прав людини Docudays UA  Геннадій Кофман. Він виступив продюсером більше 35 документальних фільмів, зокрема, таких картин, як «Вагріч і Чорний квадрат» (2014 року), «Жива ватра» (2014 року), «Дибук. Історія мандрівних душ»(2015).

Нагадаємо,  Одеський міжнародний кінофестиваль-2016 представив конкурсну програму цього року. Всього на конкурс було подано 864 фільмів із 75 країн. Селекційна комісія відібрала 12 повнометражних фільмів з 16 країн, які будуть боротися за Гран-прі ОМКФ  та інші нагороди Міжнародного конкурсу. У Національній конкурсній програмі заявлено п’ять повнометражних і 20 короткометражних фільмів, а одна українська картина візьме участь одночасно в Національному та Міжнародному конкурсах.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY