detector.media
17.06.2016 13:15
30 червня - круглий стіл «Кіноосвіта Польщі: досвід синергії кіногалузі і освіти. Кіно як засіб формування національної ідентичності»
30 червня - круглий стіл «Кіноосвіта Польщі: досвід синергії кіногалузі і освіти. Кіно як засіб формування національної ідентичності»
Академія української преси, Національна спілка кінематографістів України запрошують медіапедагогів, дослідників екранних мистецтв, освітян, всіх, хто цікавиться кіномистецтвом, на круглий стіл «Кіноосвіта Польщі: досвід синергії кіногалузі і освіти. Кіно як засіб формування національної ідентичності».

Захід відбудеться 30 червня з 12.00 до 15.00 у Будинку кіно (Київ, вул. Саксаганського, 6, Блакитна вітальня).

Під час круглого столу буде презентовано проект Filmoteka Szkolna (координатор проекту Юстина Чаплинська). Затим відбудуться консультації з польським експертом.

Довідка. Filmoteka Szkolna була створена за ініціативою Польського Інституту кіномистецтва, фінансова підтримка надається Міністерством культури і національної спадщини. Партнерами проекту також є Центр громадянської освіти, Варшавська кіношкола і Асоціація польських кінематографістів.

Проект Filmoteka Szkolna  підготував пакет з більше аніж 100 художніх, документальних та анімаційних фільмів та методичних рекомендацій (лекцій) для використання під час навчання в школі. Це і класика польського кінематографу, і сучасні кінотвори.

Лекції готували кінознавці, культурологи та дослідники медіа. В основному навчальному плані загальної освіти Польщі  було передбачено можливості для активного упровадження кіноосвіти.

www.filmotekaszkolna.pl – інтернет-портал проекту став місцем для обміну думками і матеріалами, тут зокрема публікуються нові розробки польських педагогів, які інтегровано використовують кінотвори у власній практиці.

Filmoteka Szkolna стала центром кіноаматорського руху: на порталі опубліковані навчальні матеріали для початківців, проект постійно ініціює різноманітні молодіжні конкурси, які заохочують польську молодь дивитися і знати національний кінопродукт.

Захід став можливим завдяки підтримці Польського Інституту у Києві.

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY