detector.media
17.06.2016 12:59
У міжнародному і національному конкурсі ОМКФ-2016 змагатимуться 37 стрічок – оголошений склад журі
У міжнародному і національному конкурсі ОМКФ-2016 змагатимуться 37 стрічок – оголошений склад журі
Одеський міжнародний кінофестиваль-2016 представив програму цього року. Всього на конкурс було подано 864 фільмів із 75 країн. Селекційна комісія відібрала 12 повнометражних фільмів з 16 країн, які будуть боротися за Гран-прі ОМКФ та інші нагороди Міжнародного конкурсу. У Національній конкурсній програмі заявлено п’ять повнометражних і 20 короткометражних фільмів, а одна українська картина візьме участь одночасно в Національному та Міжнародному конкурсах.

Про це повідомляє сайт ОМКФ.

У 2016 році для участі в Міжнародному конкурсі ОМКФ було відібрано такі повнометражні фільми:

-Драма про життя театральної трупи «Людожери» (Les Ogres) від французького режисера Леї Фенер, яка завоювала приз глядацьких симпатій на кінофестивалі в Роттердамі в 2016 році. Одним із співавторів сценарію стала Бріджет Сі, режисер фільму-учасника Міжнародної конкурсної програми ОМКФ-2015 «Астрагал».

-Британська гротескна комедія «Хто палає, палає, палає...» (Burn Burn Burn) Чанії Баттон за участю таких британських зірок як Лора Кармайкл ( «Абатство Даунтаун»), Джозеф Демпсі ( «Гра престолів»), Джуліан Райнд-Татт ( «Знедолені»).

-Німецька драма «Вітання з Фукусіми» (Grüße aus Fukushima) Доріс Деррі, дія сюжету якої розгортається на тлі ліквідації наслідків аварії у Фукушімі. Картина демонструвалася в програмі Panorama Special на 66-му Берлінському кінофестивалі і завоювала дві нагороди.

-Драма «Метаморфозис» Сергія Тарамаєва і Люби Львової (Росія), що представляє історію геніального молодого піаніста, життя якого повністю змінюється після зустрічі з одинадцятирічною Сашою. Показ в Міжнародній програмі ОМКФ 2016 стане для цього фільму міжнародною прем'єрою.

-Грецька драмеді «Засмага» (Suntan) Аргіріса Пападімітропулоса, що представляє історію кохання 40-річного грека Костіса до юної Анни.

-Дебютний фільм грузинського режисера Русудана Глурджідзе «Чужий дім» (House of Others), одну з ролей в якому виконала відома російська актриса незалежного кіно Ольга Диховічна (член жюрі Міжнародної конкурсної програми ОМКФ-2014). Кінокартина знята в ко-продукції Грузії з Росією, Хорватією та Іспанією.

-Польський хоррор-мюзикл «Доньки дансингу» (Córki Dancingu) Аґнєшки Смочиньської, який завоював спеціальний приз жюрі на кінофестивалі «Санденс» в 2016 році.

-Світова прем'єра української драми «Гніздо горлиці» Тараса Ткаченка, головні ролі в якій виконали відомі українські актори Римма Зюбіна та покійний Віталій Лінецький. Фільм також бере участь у Національній конкурсній програмі.

-Лівано-катарська кінострічка «Дуже великий фільм» (Film Kteer Kbeer) режисера Мір-Жана Бу Чаая, що розповідає про життя ліванських наркоторговців. Кінокартина стане першим ліванським фільмом, який візьме участь у Міжнародній конкурсній програмі ОМКФ.

-Перший ігровий фільм бразильської режисерки-документаліста Марілії Роша «Місто, де я дорослішаю» (A Cidade Onde Envelheço). Ця кінострічка - ко-продукція Бразилії та Португалії.

-Бельгійсько-французька чорна комедія «Смерть від смерті» (Je Me Tue À Le Dire) режисера Ксав'є Сєрона. Це його перший повнометражний ігровий фільм як режисера.

-Фільм «Незаконні» (Ilegitim / Illegitimate) від одного з найбільш багатообіцяючих режисерів Нової румунської хвилі Адріана Сітару. Драма розповість історію забороненого кохання між братом і сестрою.

Журі Міжнародної конкурсної програми Одеського кінофестивалю очолить володар премій Оскар і BAFTA, кінорежисер, сценарист, письменник, поет, член Британського Королівського літературного товариства, Командор Ордена Британської імперії Крістофер Гемптон

Також до складу жюрі увійшли режисер і сценарист, дворазовий лауреат нагород 6-го ОМКФ Єва Нейман (Україна, Німеччина), продюсер, чиї фільми «Вітер, що гойдає верес» і «Я, Деніел Блейк» завоювали «Золоту пальмову гілку» в Каннах. Ребекка О'Браєн  (Великобританія), актор, продюсер, сценарист і режисер, який по праву вважається однією з головних фігур в американському інді-кінематографі – Алекс Росс Перрі (США) і багаторазовий лауреат різних нагород кінофестивалів класу А, який працював з такими зірками, як Ума Турман і Крістіна Річчі – Уберто Пазоліні (Італія).

До Національної конкурсної програми 7-го Одеського кінофестивалю увійшли п’ять повнометражних фільмів:

-Фільм-учасник Міжнародної конкурсної програми 7-го ОМКФ «Гніздо горлиці» Тараса Ткаченка.

-Драма «Блакитна сукня», реж. Ігоря Мінаєва, який також є сценаристом фільму. Кінострічка розповідає про втрачену любов і непрожите життя жінки, про які її син дізнається тільки після смерті матері.

-Документальний фільм «Холодний Яр» Аліни Горлової, який представить таємниче місце в самому центрі України, де минуле переплітається з сьогоденням, і де свобода захищалася ціною власного життя.

-Фільм «Моя бабуся Фані Каплан» Олени Дем'яненко, головні ролі в якому виконали Мирослав Слабошпицький і Катерина Молчанова. Сюжет фільму присвячений історії маловідомого любовного зв'язку «терористки» Фані Каплан з братом Володимира Леніна Дмитром Ульяновим.

-Фільм-реконструкція атмосфери кінця Євромайдану у Львові «Varta 1, Львів, Україна» режисера і автора сценарію Юрія Грицина.

Також в Національній конкурсній програмі: короткий метр будуть показані 20 кінострічок, серед яких: 

-«24», реж. Станіслав Битюцький.

-«70 вулиць», реж. Макс Лижов.

-«Після всіх зіткнень», реж. Юрій Хусточка, Микита Кравцов.

-«Повернись», реж. Андрій Кирилов.

-«Чорногора», реж. Тарас Дронь.

-«Згущьонка», реж. Катерина Горностай.

-«Кров», реж. Валерія Сочивець.

-«Роса», реж. Іван Косенко.

-«Дідочок», реж. Володимир Тихий

-«Зустріч», реж. Жанна Озірна.

-«Дім», реж. Ірина Цілик.

-«У Манчестері йшов дощ», реж. Антоніо Лукич, Валерія Кальченко.

-«Спогади мертвої людини», реж. Микола Засеєв.

-«Однажды в Одессе», реж. Владек Занковські.

-«Панорама», реж. Юрій Шилов.

-«Люди, які прийшли до влади», реж. Олексій Радинський, Томаш Рафа.

-«Рожева мапа», реж. Ель Парвулеско.

-Sensiz/ Без тебе, реж. Наріман Алієв

-«Уроки Музики», реж. Ігор Малахов.

-Reve ta stohne on tour, реж. Надія Парфан.

Оцінювати роботу українських кінематографістів буде журі Національної конкурсної програми, до якого увійшли: український режисер, сценарист, сопродюсер фільму «Плем'я» Валентин Васянович, актриса Шані Кляйн (Ізраїль), актор, кінорежисер і сценарист Михайло Сегал (Росія) і заступник директора МКФ в Софії Міра Сталева.

Почесним гостем ОМКФ 2016 стане німецький режисер Крістіан Петцольд, який в цьому році представить на кінофестивалі свою ретроспективу.

ОМКФ-2016 проходитиме в Одесі з 15 до 23 липня.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY