detector.media
15.06.2016 17:01
Редакція «Аргументы недели-Крым» вважає арешт російськими силовиками свого головреда «непорозумінням»
Редакція «Аргументы недели-Крым» вважає арешт російськими силовиками свого головреда «непорозумінням»
У редакції кримського інтернет-видання «Аргументы недели-Крым» повідомляють про взяття під варту затриманого напередодні російськими силовиками в Сімферополі (анексований Крим) головного редактора Олексія Салова. У редакції пов’язують арешт з його професійною діяльністю під час журналістської роботи у Росії.

Про це йдеться у заяві, опублікованій на сайті видання.

«Це затримання пов'язане з його журналістською роботою у Володимирі шість років тому. Олексій не боявся говорити правду, іноді навіть непривабливу, кому-то незручну. І, мабуть, в регіоні це багатьом не подобалося. Редакція сподівається, що це непорозуміння, яке стало для нас цілковитою несподіванкою, буде вирішено в найкоротші терміни. У будь-якому випадку ми будемо боротися за чесне ім'я нашого колеги і робити все, щоб справедливість перемогла. І як можна швидше», - йдеться у заяві.

У редакції «Аргументы недели-Крым» заявляють, що робота Олексія Салова у редакції сприяла підвищенню популярності видання.

«Редакція обіцяє своїм читачам, що буде і далі дотримуватися зваженої, об'єктивної, неангажовану інформаційної політики...При цьому ми хочемо відзначити, що редакція існує виключно за рахунок власних коштів. Ні кримська філія, ні Видавничий дім в цілому не фінансуються за рахунок зарубіжних грантів, і це наша принципова позиція. Наш капітал - довіра мільйонів читачів», - йдеться у заяві.

Як випливає із заяви, редакція видання вважає Крим територіє Росії, кримчан – громадянами РФ.

Як повідомляє «Радіо Свобода», офіційних коментарів силових відомств в окупованому Росією Криму щодо затримання й арешту Олексія Салова досі немає.

Нагадаємо, 14 червня в анексованому Криму російська окупаційна влада затримала головного редактора газети «Аргументы недели-Крым» Олексія Салова. Раніше у Росії він був звинувачений і засуджений начебто за вимагання і шантаж. Журналіст заявляв, що його справа пов'язана з «небажанням деяких панів чути критику на свою адресу».

На фото - Олексій Салов

Фото: vlad.aif.ru

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY