detector.media
14.06.2016 11:27
До 26 червня – реєстрація на форум для редакторів «Як вистояти та розвиватись в умовах медіа ринку?»
До 26 червня – реєстрація на форум для редакторів «Як вистояти та розвиватись в умовах медіа ринку?»
Протягом двох днів британські та українські експерти разом з керівниками регіональних медіа обговорюватимуть як забезпечити економічну, а таким чином й редакційну незалежність видань.

Фундація Томсон та Інститут регіональної преси та інформації, за підтримки ЄС, запрошують редакторів регіональних ЗМІ на дводенний форум  з управління медіа, 12-13 липня, у Харкові.  Обговорення відбудеться у рамках  проекту «Голос місцевих ЗМІ: професійні стандарти та етичні норми у висвітленні конфлікту».

Форум для редакторів буде присвячений урізноманітненню джерел доходів ЗМІ в умовах несприятливої економічної ситуації та незначних доходів від реклами. Покращення фінансової ситуації в медіа надасть можливість останнім зосередитися на роботі заради інтересів суспільства, висвітлювати життєво-важливі соціальні проблеми, серед яких інтеграція переселенців та контроль місцевої влади. Форум буде корисним для медіа організацій, які переходять від державної/комунальної до приватної форм власності, так і для приватних ЗМІ.

Ґрунтуючись на аналізі ринку та відгуку учасників першого редакційного форуму у лютому, у липні тренери Магда Уолтер (Велика Британія) та Ангеліна Солдатенко (ІРМІ, Україна) разом з учасниками розглянуть наступні питання:

-Аналіз аудиторії та ринку – чому жодне ЗМІ не може працювати без цього?

-Для чого потрібні стратегія та план розвитку ЗМІ?

-Структуру бізнес-плану

-Урізноманітнення джерел доходів  

-Важливість дотримання журналістських стандартів та етичних принципів для досягнення незалежності і надбання конкурентних переваг на ринку

-Презентація та обговорення історій успіху (міжнародний та національний контекст)

-Обмін досвідом та найкращими практиками

-Конфлікт інтересів, розділення комерційної та редакційної діяльності

-Нові моделі бізнесу у вік цифрових технологій

Щоб надати заявку на участь у форумі, треба заповнити онлайн форму до 26 червня, неділя. Організатори забезпечать проживання, харчування та компенсують витрати на квитки.

Для додаткової інформації про форум треба звертатися за телефоном: 050-323-14-30  або ел. адресою: contact@regionalvoices.eu.

Магда Уолтер, Фундації Томсон (Велика Британія), має багаторічний досвід роботи в ділових, політичних та міжнародних новинах; вона працювала на місцевому та громадському ТБ, а також у CNN у США, CNBC Азія у Гонконзі та NBC Новини у Москві, де очолювала роботу бюро. Вона також працювала керівником із зв’язків з медіа у Всесвітньому Банку та у НДО «План Інтернешнел», що опікується проблемами дітей.

Від початку своєї роботи у якості консультанта пані Уолтер тренує журналістів та співробітників медіа, надає поради НДО та агенціям ООН з питань медіа та комунікаційних стратегій, проводить громадські інформаційні відео кампанії і координує проекти з медіа політики, дослідження  та захисту інтересів.

Ангеліна Солдатенко, Інститут Регіональної преси та інформації (ІРМІ) – журналіст, експерт з медіа і зв’язків з громадськістю, а також тренер. Має значний досвід роботи в українських ЗМІ, знається на висвітлюванні соціальних конфліктів.

Проект «Голос місцевих ЗМІ» фінансується ЄС та впроваджується медіа консорціумом з п’яти організацій: Фондацією Томсон, Інститутом регіональної преси та інформації (ІРМІ), МЕМО 98, асоціація «Спільний простір» (АСП) та Європейським центром журналістики (EJC). www.regionalvoices.eu, Facebook #ГолосМісцевихЗМІ.

 

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY