detector.media
11.06.2016 15:05
Опозиційного білоруського блогера перевели в колонію
Опозиційного білоруського блогера перевели в колонію
Творця критичного до влади Білорусі та Росії сайту 1863x.com Едуарда Пальчіса перевели в білоруську колонію Жодіно.

Про це повідомляє «Белорусский партизан» з посиланням на «Радіо Свобода».

Минулого тижня стало відомо, що Едуард Пальчіс, ймовірний творець і автор ресурсу 1863x.com (відомий під псевдонімом Jhon Silver), екстрадований в Білорусь з Росії і перебуває в СІЗО № 1 столиці Білорусі Мінську.

Нагадаємо, білоруського блогера Едуарда Пальчіса, відомого в інтернеті як Джон Сільвер, затримали 23 січня за перетині українсько-російського кордону.

До 26 травня 25-річний уродженець Гродненської області перебував в Брянському СІЗО, після чого його етапували в слідчий ізолятор на Володарці в Мінську.

За інформацією Слідчого комітету Білорусі, щодо Пальчіса розслідується кримінальна справа за обвинуваченням у розпалюванні расової, національної або релігійної ворожнечі і в поширенні порнографічних матеріалів.

За розпалювання ворожнечі Пальчісу загрожує арешт на строк до 6 місяців або обмеження чи позбавлення волі на строк до 5 років. За поширення порнографії - позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років.

Як зазначає білоруський сайт tut.by, сайт 1863х.com був створений майже півтора року тому. На ньому розміщувалися політичні тексти, нерідко з критикою влади Білорусі та Росії. Творець сайту вів його на умовах повної анонімності. Єдиним засобом зв'язку з ним був інтернет, за допомогою якого він спілкувався з авторами і давав інтерв'ю. У листопаді 2015 анонім під псевдонімом «Джон Сільвер» повідомив: «Рівно півроку назад, 5-го травня 2015 року, я був затриманий оперативною групою спецслужб, місяць провів в «психушці», на мене завели дві кримінальні справи, і на початку жовтня 2015 го мені довелося покинути Білорусь». Відомо, що останнім часом він перебував в Україні, а потім з невідомої причини відправився в Росію, де його і затримали.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY