detector.media
10.06.2016 18:31
Конкурс НТКУ визначить, яке місто в Україні прийматиме «Євробачення-2017»
Конкурс НТКУ визначить, яке місто в Україні прийматиме «Євробачення-2017»
Яке місто України здобуде право приймати «Євробачення-2017», визначить конкурс. Його умови Національна телекомпанія України (НТКУ) оголосить після зустрічі керівництва НТКУ з Наглядовою радою Євробачення-2017 у Женеві (Швейцарія), де розташована штаб-квартира Європейської мовної спілки.

Про це повідомляє прес-служба НТКУ.

Зустріч у Женеві відбудеться 13-14 червня. Дата старту конкурсу буде визначена після повернення делегації НТКУ в Україну.

На зустрічі Наглядовою радою «Євробачення-2017» топ-менеджери українського суспільного мовника отримають важливу для конкурсу міст інформацію, без якої його оголошення неможливе.

Нагадаємо, представниця України виконавиця кримськотатарського походження Джамала (Сусанна Джамаладінова) з піснею «1944» перемогла на 61-му Міжнародному пісенному конкурсі «Євробачення», фінал якого відбувся 14 травня в столиці Швеції Стокгольмі. Загалом у конкурсі брали участь 42 країни.

П'ять міст України вже висловили бажання  приймати в себе «Євробачення-2017»: Київ, Львів, Одеса, Дніпропетровськ, Херсон.

Міністр фінансів Олександр Данилюк оцінив вартість проведення «Євробачення» в Україні в мільярд гривень та натякнув на можливість передати право на цей конкурс іншій країні. Натомість міністр культури Євген Нищук зазначив, що на проведення «Євробачення» кошти з держбюджету залучатися не будуть. Україна, за його словами, буде розраховувати на європейських інвесторів.

Ненеральний директор НТКУ Зураб Аласанія повідомив, що Європейська мовна спілка оцінила вартість проведення міжнародного конкурсу «Євробачення» в Україні у 2017 році в суму близько 15 мільйонів євро. За його словами, Європейська мовна спілка (ЄМС) готова взяти часткову участь у фінансуванні конкурсу після його проведення.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY