detector.media
10.06.2016 17:33
Суд забрав у ТРК «Акцент» цифрову ліцензію
Суд забрав у ТРК «Акцент» цифрову ліцензію
Сьогодні, 10 червня, Луганський окружний адміністративний суд у Северодонецьку задовольнив позов Національної телекомпанії України (НТКУ) і позбавив лисичанську телерадіокомпанію «Акцент» ліцензії на цифрове мовлення Т2.

Про це повідомляє ІА «Укрінформ» з посиланням на депутата Лисичанської міської ради, колишнього голову міської військово-цивільної адміністрації Віталія Шведова.

«Ми відразу заявили, що будемо послідовні і доб'ємося скасування ліцензії для «Дунаєвського» телеканалу. Сьогодні суд підтвердив нашу правоту. Можна бути впевненим, що керівництво "Акценту" подасть апеляцію на це рішення, але навряд чи у каналу, який підтримував під час окупації міста сепаратистів, зуміє повернути собі право безкарно вести мовлення у звільненому місті», - зазначив пан Шведов.

Водночас телеканал «Акцент» стверджує, що не несе відповідальності за відеоматеріали, які були зняті у період захоплення телеканалу влітку 2014-го, і використовуються для звинувачення представників колективу в сприянні сепаратизму.

Наразі «Акцент» має дві ліцензії: аналогову – 2 год.8 хв. та цілодобову цифрову. В аналогу транслюються новини, погода, реклама та йде ретрансляція Нового каналу.

Нагадаємо, власники «Акцента» – Лисичанська міська рада (51%) та Енергетична інвестиційна компанія (49%), яка через афільовані компанії належить Сергію Дунаєву (колишній міській голова Лисичанська, народний депутат від «Опозиційного блоку», обраний по мажоритарній системі) та членам його родини. До 2010 року компанія повністю належала Лисичанській міській раді.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY