detector.media
10.06.2016 16:27
Артеменко заявив про створення «дорожньої карти» щодо захисту інформпростору Херсонщини (ДОПОВНЕНО)
Артеменко заявив про створення «дорожньої карти» щодо захисту інформпростору Херсонщини (ДОПОВНЕНО)
Сьогодні, 10 червня, голова Нацради Юрій Артеменко повідомив про подальші плани поширення українського мовлення на всю територію Херсонської області, у південних районах якої існують проблеми із прийомом сигналу українських ЗМІ. Ситуація виникла після захоплення російською стороною в окупованому Криму телевежі у місті Красноперекопську.

Про це Юрій Артеменко розказав у Херсоні, під час зустрічі представників Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення, Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення та  Українського державного центру радіочастот з ліцензіатами Херсонської області, повідомляє сайт Херсонської облдержадміністрації.

 «Хочу звернути увагу ліцензіатів на те, що ми готові тісно співпрацювати з кожним і вживати необхідних заходів для надання мешканцям Херсонщини якісного радіо та телесигналу, але не слід забувати й про дотримання ліцензіатами українського законодавства з метою уникнення ліцензійних штрафів», – сказав Юрій Артеменко.

Він також розповів, яким чином відновлюється українське мовлення в південних районах Херсонщини.

Голова Нацради нагадав, що у селі Чонгар Генічеського району встановлено вежу, завдяки якій налагоджено подачу українського радіосигналу у тестовому режимі через 5-кіловатний передавач на територію південних районів області та у Крим. Також ведеться робота по будівництву телевежі у селі Чонгар, а також планується встановлення другої вежі у смт Каланчак.

Юрій Артеменко повідомив, що завершена робота зі створення «дорожньої карти» щодо захисту інформаційного простору на півдні Херсонської області.

Член Національної ради з Сергій Костинський поінформував, що сьогодні спільно з Міністерством оборони України ведеться робота по унеможливленню прийому сигналу з території окупованого Криму.

«Окрім національного мовлення, в першу чергу, повинно існувати якісне локальне мовлення, яке буде розповсюджуватися в усіх куточках України, адже саме місцеве радіо та телебачення сприяє об’єднанню  мешканців області. Саме тоді, коли є мовлення конкретної громади, ми стаємо єдиною країною», - сказав він.

Напередодні, 9 червня, голова Служби безпеки України (СБУ) Василь Грицак разом з головою Херсонської облдержадміністрації Андрієм Гордєєвим оглянули комплекс ретрансляторів, які забезпечують передачу сигналу українських ЗМІ на тимчасово окуповану територію АР Крим та південні райони Херсонської області.

Під час огляду вишки було продемонстровано її роботу та  представлена інформація про технологію роботи спрямованого сигналу українського мовлення на територію анексованого Криму.

Василь Грицак зазначив, що відновлення на Херсонщині телерадіомовлення – це необхідність: «Такі заходи наближають повернення Криму до України. Українське мовлення має бути на всій території України».

«Облдержадміністрація зі своєї строни докладає максимум зусиль для реалізації проектів, спрямованих на відновлення українського мовлення на території південних районів Херсонщини і Криму», – підкреслив  голова ОДА Андрій Гордєєв.

Василь Грицак заявив, що бере під особистий контроль мовлення «Українського радіо» на Крим.

Нагадаємо, 18 лютого Нацрада створила робочу групу з розвитку телерадіомовлення в південних районах Херсонської області та на територію тимчасово окупованого Криму й Севастополя. Робочу групу очолив член Нацради Сергій Костинський.

22 квітня члени робочої групи на черговому засіданні проаналізували ситуацію з мовленням у Херсонській області та вирішили розробити план дій щодо поширення сигналу українських радіостанцій і телеканалів у так званих «білих плямах» – місцях, де покриття сигналом наразі немає.

Також робоча група опрацьовує питання мовлення на окупований Крим з майбутньої 150-метрової телевежі в селищі Чонгар Херсонської області.

26 травня український радіосигнал почав надходити на територію окупованого Криму. В АР Крим на частоті 101.4 FM почало мовити «Українське радіо».

Фото: сайт Херсонської ОДА

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY