detector.media
Детектор медіа
09.06.2016 19:06
Представители Савика Шустера в кулуарах встретились с представителями Международной федерации журналистов
Представители Савика Шустера в кулуарах встретились с представителями Международной федерации журналистов

Как стало известно «Детектору Медиа», журналисты канала 3S.tv принимают участие в проходящем сейчас конгрессе Международной федерации журналистов. Конгресс проводится в Париже, и как сообщила редакции пресс-служба канала, изначально на конгресс планировалась поездка самого ведущего, однако он посетить событие не смог. В пресс-службе уточнили, что Савика Шустера пригласили организаторы. Кто именно представляет канал, в пресс-службе не смогли уточнить. 

«Детектор Медиа» выяснил у первого секретаря НСЖУ Сергея Томиленко, как формируется украинская делегация конгресса МФЖ, кто оплачивает такие поездки и будет ли рассматриваться конгрессом ситуация, сложившаяся с трудоустройством Савика Шустера или в целом конфликт вокруг «Студии Савика Шустера» :

- У роботі МФЖ беруть участь представники Національноі Спілки журналістів Украіни ( шість делегатів) та НМПУ (один делегат). Зокрема, учасниками Конгресу МФЖ є голова Донецькоі облорганізаціі Спілки Олександр Бриж, секретар Спілки та директор Коледжу преси і телебачення Гліб Головченко, директор інформагентства «Украінські новини» Денис Іванеско, видавець з Харкова Валерій Данюк, секретар Спілки, медіаюрист Тетяна Котюжинська і я як перший секретар НСЖУ. Делегатом НМпУ є Ігор Чайка.

Кожна Спілка, яка входить до МФЖ, самостійно вирішує питання покриття витрат на відрядження делегатів. Щодо представників НСЖУ - у нашому бюджеті коштів на цю поіздку не передбачено, і делегати фінансують свою поіздку самостійно.

Мені, як керівнику Національноі спілки журналістів Украіни, нічого невідомо про запрошення пана Савіка Шустера на Конгрес МФЖ. Загалом це є зібранням представників журналістських спілок з усього світу і наскільки я знаю, персональні запрошення офіс МФЖ ні для кого не організовує, це не є формат Конгресу. Водночас, Олівер Мані-Кьорл, помічник генерального секретаря МФЖ, повідомив мені, що у кулуарах мав зустріч нібито з представником Савіка Шустера, мені невідомою особою, яка передала йому лист з проханням про підтримку студіі Савіка Шустера, яка зазнає утисків в Украіні.

Ми, в НСЖУ, неодноразово коментували, що стривожені ситуаціією з утисками Савіка Шустера і підтримуємо його право на роботу в Украіні. Саме на тему грубого позбавлення пана Савіка дозволу на роботу у мене була розмова з Представником ОБСЄ з питань свободи медіа Дунею Міятович. Після цього вона зробила свою заяву підтримки. Тому питання це важливе, але підтверджую, що Конгрес МФЖ ситуацію із Савіком Шустером не розглядав і не розглядатиме. На порядку денному- питання виборів нових керівних органів МФД та прийняття звернень з актуальних питань журналістики і захисту свободи слова.

В пресс-службе канала также подтвердили информацию о том, что ни выступления, ни какого-то официального заявления от канала или студии на конгрессе не планируется.

Фото: Алексей Темченко

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY