detector.media
09.06.2016 16:43
«Громадське ТБ» поскаржилося на Романа Скрипіна в ООН
«Громадське ТБ» поскаржилося на Романа Скрипіна в ООН
ГО «Громадське телебачення» подала скаргу до Світової організації інтелектуальної власності (WIPO) – підрозділу ООН, який є міжнародним арбітром та регулятором з питань інтелектуальної власності, – стосовно домену hromadske.tv, який на даний час належить колишньому очільнику ГО Роману Скрипіну. 6 червня WIPO розпочала розгляд цієї скарги

Про це повідомила виконавчий директор «Громадського телебачення» Катерина Горчинська.

«Громадське телебачення» вважає, що доменне ім’я hromadske.tv має належати організації та звернулося до міжнародного арбітра з проханням розглянути аргументи обох сторін і ухвалити рішення.

«“Громадське ТБ” реалізовує концепцію суспільного мовника з місією, і ми вважаємо, що домен, який був створений для реалізації цієї місії, також справедливо має належати нам. Але, звичайно, ми визнаємо будь-яке рішення міжнародного арбітражу», — говорить Катерина Горчинська.

9 червня WIPO надіслала запрошення Роману Скрипіну так само навести власні доводи протягом 20 днів.

Розгляд скарг щодо доменних імен цим регулятором займає від кількох місяців до півроку.

Нагадаємо, 14 травня сайт «Громадського телебачення» був змушений мігрувати з домену hromadske.tv на hromadske.ua. Паралельно він оновив свій дизайн. «Ніщо не має відволікати вас від контенту, не будемо пропонувати десяток яскравих банерів. Якщо ви прийшли до нас подивитись репортаж чи прочитати інтерв’ю – ніщо не завадить вам це зробити», – зазначив Head of Digital «Громадського ТБ» Андірй Баштовий.

Разом з тим, як повідомила на власній сторінці Facebook ведуча «Громадського ТБ» Юлія Банкова, Роман Скрипін, який пішов з «Громадського ТБ» на початку року, відімкнув попередній домен, яким користувалося медіа.

«От Рома (Роман Скрипін. – ДМ) взяв і відімкнув домен. Свій особистий домен. Але у “Громадського ТБ” є інший. Тепер по-справжньому "усіхній"», - заявила вона.

Водночас сам Роман Скрипін пояснив на свої сторінці Facebook, що після запуску проекту «Громадського ТБ» на новій платформі hromadske.ua «потреби у використанні загальновідомого домену hromadske.tv більше немає».

Конфлікт між співзасновниками проекту потрапив у публічну площину 19 січня, коли наглядова рада ГО «Громадське телебачення» заявила про привласнення Романом Скрипіним доменного імені hromadske.tv, а також коштів від пожертв, що надходили на рахунок PayPal, та коштів від монетизації контенту «Громадського» на YouTube. Ішлося про суму 150 тис. євро та 38 тис. доларів.

19 січня Роман Скрипін пообіцяв повернути всі гроші, зазначивши, що частину з них було використано на потреби проекту, а доменне ім’я – продати.

1 лютого голова ГО «Громадське ТБ» Наталя Гуменюк в інтерв’ю «Детектору медіа» повідомила, що позитивного результату в цій справі поки що немає, з боку Романа є лише наміри про дію.

15 лютого ГО «Громадське телебачення» виключила зі своїх членів Романа Скрипіна та Сергія Гришина.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY