detector.media
09.06.2016 10:03
Журналістам складніше приїхати до окупованого Криму на суд у «справі 26 лютого», ніж на суд до Савченко - адвокат
Журналістам складніше приїхати до окупованого Криму на суд у «справі 26 лютого», ніж на суд до Савченко - адвокат
Микола Полозов, адвокат заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза, який проходить у так званій «справі 26 лютого», просить ЗМІ докласти додаткові зусилля для освітлення політичних процесів, що тривають в анексованому Криму.

Про це повідомляє «Укрінформ».

«Ахтем Чийгоз закінчує ознайомлення з матеріалами слідства. І перед відновленням процесу хочу звернути увагу на те, що суди, які проходять в Криму, в сенсі можливостей для освітлення знаходяться в гіршому становищі, ніж процес Савченко в прифронтовому Донецьку», - повідомив Микола Полозов інформагентству.

Він звернувся до медіа з проханням прикласти особливі зусилля для того, щоб приїхати в анексований Крим для більш докладного висвітлення проходять там політичних процесів.

Адвокат пояснює, що приїзд українських журналістів в Сімферополь утруднений через статус окупованої території. Приїзд західних журналістів – через побоювання санкцій з боку України. Тому кримські процеси, в тому числі «дело 26 лютого», виявляються практично в ситуації інформаційної блокади, що дуже погано для політичних процесів, що вимагають максимально широкого і гучного освітлення.

Нагадаємо,  Ахтема Чийгоза утримують в СІЗО в окупованому Криму з 29 січня 2015 року. Йому інкримінували частину 1 статті 212 Кримінального кодексу Російської Федерації («організація масових заворушень»), яка передбачає позбавлення волі терміном на 10 років. Причиною арешту стала участь заступника голови Меджлісу в мітингу перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року.

У кримінальній справі про масові заворушення під час мітингу 26 лютого 2014 року біля Верховної Ради Криму - шестеро обвинувачених. Троє з них, Ахтем Чийгоз, Мустафа Дегерменджи і Алі Асанов, утримуються в СІЗО-1 Сімферополя, ще трьох - Ескендера Кантеміра, Арсена Юнусова та Ескендера Емирвалієва - взяли на поруки.

Микола Полозов – колишній адвокат народної депутатки Надії Савченко, засудженої у Росії до 22 років тюрми і помилуваної Володимиром Путіним.

Суд над Надією Савченко, яку «Меморіал» визнав політв’язнем, проходив у місті Донецьку Ростовської області Росії. На суд приїздили знімальні групи кількох українських телеканалів.

Уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв заявив, що на окупованому Росією півострові зазнають утисків кримськотатарські та україномовні ЗМІ.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY